تعیین کنندههای باروری زیر حدّ جایگزین زنان کُرد مطالعه موردی ... |
![]() |
۷/۶۹
دانشجو
۱۲
۲/۳
۸
۱/۲
خانهدار
۳۲۱
۵/۸۴
۰
۰/۰
بیکار
۵
۳/۱
۱۶
۲/۴
سایر
۰
./.
۲۰
۳/۵
جمع
۳۸۰
۰/۱۰۰
۳۸۰
۰/۱۰۰
۵-۲-۲-۵) مشخّصههای فرهنگی پاسخگویان
هر جامعهای ویژگیهای فرهنگی خاص خود را داراست که رفتارهای مردم را تحت تأثیر قرار میدهد. همانگونه که در جدول ۵-۱۰ مشاهده می شود فراوانی مطلق و نسبی هر کدام از گویهها گزارش شده است. همچنین میانگین ۲۴/۱۹ و انحراف معیار ۸۶/۴ بدست آمده است. نتایج جدول حاکی از آن است که ۸/۷۶ درصد از پاسخگویان با فراونی ۲۹۲ نفر در طول شبانه روز بیش از یک ساعت را به تماشای تلویزیون و فیلم مشغول هستند که ۲/۵۴ درصد یعنی ۲۰۶ نفر از پاسخگویان بیش از ۲ ساعت در شبانهروز تلویزیون میبینند. در مورد انجام فعالیتهای ورزشی ۴/۵۴ درصد از پاسخگویان با فراوانی ۲۰۷ نفر هیچگونه فعالیت ورزشی ندارند. و فقط ۹/۷ درصد از پاسخگویان بیش از ۲ ساعت در روز به فعالیت ورزشی میپردازند. و ۰/۵۵ درصد از پاسخگویان با فراوانی ۲۰۹ نفر اصلا به رادیو گوش نمیدهند.
همچنین ۳/۵۱ درصد با فراوانی ۱۹۵ نفر بیش از یک ساعت در طول شبانهروز به موسیقی گوش میدهند که ۷/۳۹ درصد با فراوانی ۱۵۱ نفر بیش از ۲ ساعت به موسیقی گوش میدهند. در این میان فقط ۰/۱۵ درصد با فراوانی ۵۷ نفر اصلاً به موسیقی گوش نمیدهند. در مورد خواندن مجلات علمی ۱/۵۲ درصد با فراوانی ۱۹۸ نفر اصلا نمیخوانند و فقط ۷/۴ درصد با فراوانی ۱۸ نفر بیش از ۲ ساعت به مطالعهی مجلات علمی میپردازند. همچنین ۶/۵۷ درصد اصلا کتاب نمیخوانند و فقط ۰/۱۰ درصد با فراونی ۳۸ نفر بیش از یک ساعت کتاب میخوانند که ۱۸ نفر آنها بیش از ۲ ساعت در طول شبانه روز به مطالعه کتاب میپردازند.
در مورد استفاده از اینترنت ۶/۷۱ درصد با فراوانی ۲۷۲ نفر اصلا از اینترنت استفاده نمیکنند و ۴/۱۸ درصد با فراونی ۷۰ نفر بیش از یک ساعت از اینترنت استفاده میکنند که ۴۸ نفر بیش از ۲ ساعت در طول شبانهروز از اینترنت استفاده میکنند. در مورد فعالیتهای هنری هم ۸/۵۶ درصد با فراوانی ۲۱۶ نفر اصلا فعالیت هنری ندارند در حالیکه ۶/۲۱ درصد با فراوانی ۸۲ نفر بیش از یک ساعت را در طول شبانه روز به فعالیت هنری مشغول هستند که ۴۳ نفر آنها بیش از ۲ ساعت فعالیت هنری دارند.
جدول ۵-۱۰) توزیع فراوانی و فراوانی نسبی پاسخگویان بر حسب سرمایهی فرهنگی
۵-۲-۲-۶) توزیع پاسخگویان بر حسب برابری جنسیّتی در خانواده
پس از مقولهبندی پاسخهای پاسخگویان در مورد میزان نگرش نسبت برابری جنسیتی در خانواده ، داده ها در طبقات پایین، متوسط و بالا طبقه بندی شدند. جدول زیر نشان دهنده توزیع پاسخگویان بر حسب نگرش نسبت به برابری جنسیتی در خانواده است. نمرات پاسخگویان بر اساس حداقل و حداکثر نمرات برای مجموع گویه ها، به سه طبقه پایین، متوسط و بالا تقسیم بندی گردید.
بر این اساس پاسخگویانی که نمره آنها در طبقه اول قرار داشت، برابری جنسیتی پایینی را در نهاد خانواده داشتهاند. پاسخگویانی که در طبقه دوم قرار گرفتند نگرش متوسطی به برابری جنسیتی در خانواده اعلام کردهاند. و افرادی که نمره آنها در طبقه سوم قرار گرفته است برابری جنسیتی بالایی در نهاد خانواده داشتهاند. داده های جدول نشان میدهد که ۱/۶ درصد از پاسخگویان نمره برابری جنسیتی پایینی داشته اند؛ ۹/۲۲ درصد نمره متوسط و ۱/۷۱ درصد نمره نگرش بالایی در مورد برابری جنسیتی در نهاد خانواده داشته اند.
جدول ۵-۱۱) توزیع پاسخگویان بر حسب برابری جنسیّتی در خانواده
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 02:40:00 ق.ظ ]
|