دانلود فایل ها در رابطه با : بخش بندی کاربران بانکداری بر اساس فناوری های جدید (موبایل بانک) بر مبنای ... |
![]() |
با توقع متوسط
نکته: در جدول ۳٫۵ در قسمت بالاترین میانگین انتظارات با توجه به اینکه در هر ۳ خوشه عامل مربوط به ادراک مفید بودن استفاده از بانکداری موبایلی بیشترین میانگین را داشته است به این نتیجه رسیده ایم که این عامل مهمترین و بدیهی ترین عامل در بین هر سه خوشه است و از ذکر آن در قسمت بالاترین میانگین صرف نظر شده است.
۱٫۴٫۲٫۵- خوشه کمتوقع: جوانان کارمند و دانشجو
این خوشه جوان ترین و کوچکترین خوشه شناسایی شده است که بیشتر افراد در آن ( حدود ۸۰ درصد) سنی زیر ۳۵ سال دارند. و از نظر تحصیلات اکثرا لیسانس و فوق لیسانس و بالاتر از آن هستند. و از نظر شغلی اکثرا کارمند دولتی و خصوصی هستند . در این خوشه پس از عامل مربوط به ادراک مفید بودن استفاده از بانکداری موبایلی بیشترین اهمیت را خدمات اصلی ارائه شده بوسیله بانکداری موبایلی دارد و افراد این خوشه به عامل خدمات افزوده کمترین اهمیت را می دهند. در این خوشه جامعه دانشجویان نیز در مقایسه با سایر خوشه ها بیشترین نسبت را دارد. از نظر توقع نیز این خوشه را کم توقع می نامند زیرا که میانگین اکثر انتظارات نسبت به سایر خوشه ها در پایین ترین جایگاه قرار می گیرد. شاید رفتاراین خوشه را بتوان این گونه توجیه کرد که اکثرا افراد، دانشجویان و کارمندانی هستند که فقط به فکر آنند که با بهره گرفتن از خدمات ارائه شده بوسیله بانکداری موبایلی فعالیت های بانکی خود را در اسرع وقت انجام دهند و با توجه به اینکه اکثرا تحصیل کرده اند شیوه کار کردن با بانکداری موبایلی نباید برای آنها زیاد مشکل باشد و بیشتر نوع خدمتی که ارائه می شود مد نظر این گروه از افراد قرار می گیرد.
۲٫۴٫۲٫۵- خوشه پرتوقع: جوانان با مشاغل آزاد
این خوشه از نظر اندازه و بزرگی دومین خوشه شناسایی شده است که بیشتر افراد در آن سنی بین ۲۵ تا ۳۵ سال دارند. و از نظر تحصیلات اکثرا لیسانس و بیشترین نسبت افراد دیپلم و زیر دیپلم را دارا هستند. از نظر شغلی اکثرا در مشاغل آزاد و کارمند خصوصی هستند. در این خوشه پس از عامل مربوط به ادراک مفید بودن استفاده از بانکداری موبایلی بیشترین اهمیت را انتظارات شرایط تسهیل کننده برای استفاده از بانکداری موبایلی دارد و افراد این خوشه به عامل خدمات افزوده کمترین اهمیت را می دهند.. از نظر توقع نیز این خوشه را پر توقع می نامند زیرا که میانگین اکثر انتظارات نسبت به سایر خوشه ها در بالاترین جایگاه قرار می گیرد. شاید رفتار این خوشه را بتوان این گونه توجیه کرد که با توجه به اینکه افراد دارای تحصیلات دیپلم و پایین تر از آن در این خوشه نسبت به سایر خوشه ها بیشترند و شاید به دلیل آشنایی کمتر با نرم افزار های جدید ابتدا به فکر شرایط تسهیل کننده برای استفاده از بانکداری موبایلی مانند قابلیت نصب و سادگی نصب نرم افزار و مسائلی از این قبیل هستند تا مطمئن شوند که توان استفاده از بانکداری موبایلی را دارند و در مرحله بعد به خود خدمات ارائه شده بوسیله بانکداری موبایلی توجه می کنند.
۳٫۴٫۲٫۵- خوشه با توقع متوسط: میانسالان با مشاغل آزاد و خانه دار
این خوشه بزرگترین خوشه شناسایی شده است که بیشتر افراد در آن سنی بین ۲۵ تا ۴۵ سال دارند و از نظر تحصیلات اکثرا فوق دیپلم و لیسانس هستند ولی بطور متوسط افراد از نظر تحصیلی در همه مقاطع ( دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس) پخش شده اند. و از نظر شغلی اکثرا اکثرا شغل آزاد دارند و بیشترین نسبت زنان خانه دار در مقایسه با سایر خوشه ها را نیز دارا هستند در این خوشه پس از عامل مربوط به ادراک مفید بودن استفاده از بانکداری موبایلی بیشترین اهمیت را انتظارات شرایط تسهیل کننده برای استفاده از بانکداری موبایلی دارد و افراد این خوشه به عامل خدمات افزوده کمترین اهمیت را می دهند.. از نظر توقع نیز این خوشه را با توقع متوسط می نامند زیرا که میانگین اکثر انتظارات بینابین سایر خوشه ها قرار می گیرد. شاید رفتاراین خوشه را بتوان این گونه توجیه کرد که با توجه به قشر زنان خانه دار که در این خوشه قرار دارد و ممکن است از نظر تحصیلات در سطح پایینی باشند یا آشنایی چندانی با سیستم ها و نرم افزار های جدید نداشته باشند آن چیزی که برای آنها اهمیت دارد تا با سرعت و راحتی بتوانند از بانکداری موبایلی استفاده کنند اطلاع از شرایط تسهیل کننده برای استفاده از بانکداری موبایلی باشد و شاید موضوع سن و سال آنها دلیلی باشد تا به سختی این خدمات نوین را قبول کنند.
از طرف دیگر افراد میانسال در مشاغل آزاد نیز ممکن است دوست داشته باشند از این خدمات نوین استفاده کنند ولی به دلیل عدم آشنایی و اطلاع رسانی به آنها و یا ترسی که در وجود آنها از نحوه کار کردن بانکداری موبایلی وجود دارد رغبتی به استفاده از این فناوری های نوین نداشته باشند.
۴٫۴٫۲٫۵- آزمون کای دو پیرسون متغیرهای جمعیتشناختی در خوشه ها
این آزمون با این هدف انجام شد که نشان دهد که آیا خوشههای مشخص شده از نظر ویژگیهای جمعیت شناختی متفاوت از یکدیگرند یا خیر. بر اساس نتایج آزمون مشخص شد که متغیرهای جمعیتشناختی جنسیت و تحصیلات به علت اینکه سطح معناداری آنان بالاتر از ۰۵/۰ است مستقل از خوشههای شناسایی شده اند ولی رابطه معناداری بین متغیرهای سن، تاهل و شغل با خوشه ها وجود دارد.
۵٫۲٫۵- نتایج آزمون کروسکال- والیس جهت مقایسه اولویت انتظارات اصلی در خوشه های مختلف و تحلیلهای مربوط به آن
به منظور مقایسه اولویت هر یک از انتظارات اصلی پژوهش در خوشه های مختلف از آزمون کروسکال- والیس استفاده شد. به عبارت دیگر در این قسمت ما تلاش داریم که اولویت هر یک از انتظارات اصلی را در خوشه های سه گانه با یکدیگر مقایسه نماییم و در صورت وجود اختلاف معنادار بین اولویتها، مشخص کنیم که کدام یک از خوشه ها بالاترین و کدام یک پایینترین اولویت را برای انتظار مربوطه در نظر گرفتهاند. درجدول ۴٫۵ خلاصهای از نتایج آزمون کروسکال-والیس نشان داده شده است.
جدول ۴٫۵: مقایسه اولویت انتظارات بین خوشه های سه گانه
بعد
خوشه
اولویت رتبه
انتظارات خدمات اصلی بانکداری موبایلی
کمتوقع
۳
پرتوقع
۱
توقع متوسط
۲
انتظارات خدمات افزوده بانکداری موبایلی
کمتوقع
۲
پرتوقع
۱
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 11:13:00 ب.ظ ]
|