۶: شدت ارتباط بین سرمایه مشتری شرکت با عملکرد مالی در شرکتهای با تکنولوژی بالا، ضعیف است.
نتیجه:
بدون توجه به نوع شرکتها، ارتباط مثبتی بین سرمایه های نوآوری و مشتری با عملکرد مالی شرکتها، دیده شد. ارتباط بین سرمایه مشتری و عملکرد مالی در شرکتهای با تکنولوژی پایین، بیش از شرکتهای با تکنولوژی بالا بود و ارتباط بین سرمایه نوآوری و عملکرد مالی در شرکتهای با تکنولوژی بالا کمتر از شرکتهای با تکنولوژی پایین بود.
قلیچ خانی و مشبکی ( ۱۳۸۵ )در تحقیق خود نقش سرمایه اجتماعی در ایجاد سرمایه فکری را در دو شرکت خودروساز ایرانی مورد بررسی قرار داده اند. نتایج تحقیق بیانگر وجود رابطه مثبت و معنادار میان سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری می باشد. به بیان دیگر نتایج تحقیق نشان داد که در دو شرکت ایران خودرو و سایپا با افزایش سرمایه اجتماعی، سرمایه فکری در ابعاد انسانی، ساختاری و ارتباطی افزایش یافته است.( زمانیان،۱۳۹۰ )
بطحایی( ۱۳۸۵ )در تحقیقی به بررسی ارتباط میان سرمایه فکری و عملکرد شرکتهای تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع و معادن پرداخت. در این تحقیق از اختلاف ارزش بازار و ارزش دفتری شرکتها به عنوان شاخص سنجش سرمایه فکری استفاده شده است. در این تحقیق متغیرهایی مانند سودآوری، رشد فروش، بازده داراییها پس از کسر مالیات و بازده فروش پس از کسر مالیات، به عنوان شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکتها انتخاب شده اند.نتایج تحقیق حاکی از وجود ارتباط قوی و مثبت میان سرمایه فکری و شاخصهای ارزیابی عملکرد شرکتهای تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع و معادن میباشد.(همان منبع)
نام محقق: شهلا ابراهیمی ،محمد نمازی(۱۳۸۸)
نام پژوهش: تاثیرسرمایه فکری برعملکرد مالی جاری و آینده شرکتها
فرضیات:
۱: بین سرمایه فکری و عملکرد مالی جاری شرکتهای بورس اوراق بهادارتهران رابطه معنی داری وجود دارد
۲: بین سرمایه فکری و عملکرد مالی آتی شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود دارد
نتیجه:
ارتباط معنا دار مثبت بین سرمایه فکری وعملکرد مالی جاری وآینده شرکت هم در سطح کلیه شرکتها و هم در سطح صنایع وجود دارد وبین اندازه شرکت و عملکرد جاری و آتی رابطه منفی وجود دارد.
نام محقق: سعید وطنی (۱۳۸۹)
نام پژوهش: بررسی رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد مالی شرکتهای موجود در بازار سرمایه ایران
فرضیات:
فرضیه اصلی اول :ارتباط معنی داری بین مولفه های سرمایه فکری وشاخصهای ارزش بازار[۳۲] بعنوان شاخص عملکرد مالی شرکت وجود دارد.
فرضیه فرعی اول : بین مولفــه های سرمایه فکری و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری[۳۳] شرکت از شاخصهای ارزش بازار رابطه وجود دارد.
فرضیه فرعی دوم : بین مولفه های سرمایه فکری و نسبت Tobin q شرکت از شاخصهای ارزش بازار رابطه وجود دارد.
فرضیه فرعی سوم : بین مولفه های سرمایه فکری و نسبت P/E شرکت از شاخصهای ارزش بازار رابطه وجود دارد.
فرضیه اصلی دوم :ارتباط معنی داری بین مولفه های سرمایه فکری ونسبت سودآوری[۳۴]ROA بعنوان شاخص عملکرد مالی شرکت وجود دارد.
فرضیه اصلی سوم :ارتباط معنی داری بین مولفه های سرمایه فکری و نسبتهای فعالیت [۳۵] بعنوان شاخص عملکرد مالی شرکت وجود دارد.
فرضیه اصلی چهارم : ارتباط معنی داری بین مولفه های سرمایه فکری و نسبتهای بازده سرمایه[۳۶] بعنوان شاخص عملکرد مالی شرکت وجود دارد.
فرضیه فرعی چهارم : بین مولفه های سرمایه سرمایه فکری و شاخصROE از معیارهای بازده سرمایه رابطه وجود دارد.
فرضیه فرعی پنجم :بین مولفه سرمایه سرمایه فکری و شاخص ASR از معیارهای بازده سرمایه رابطه وجود دارد .
فرضیه اصلی پنجم : ارتباط معنی داری بین مولفه هایسرمایه فکری و شاخص مبتنی بر ارزش آفرینی[۳۷] EVA بعنوان معیارنوین عملکرد مالی شرکت وجود دارد.
فرضیه اصلی ششم :بین اندازه شرکت[۳۸] بامیانگین کل سرمایه فکری و عملکرد مالی شرکت رابطه معنی داری وجود دارد.
نتیجه:
بین متغیر مولفه های سرمایه فکری و شاخصهای عملکرد مالی درسطح اطمینان مطرح شده درتحقیق ، رابطه معنی دار و مثبتی وجود دارد در این رابطه مولفه ها سرمایه فکری بیشترین همبستگی و رابطه را با شاخصهای مبتنی بر بازده سرمایه ، ارزش بازارو ارزش افزوده از جمله شاخصهای عملکرد مالی داشته است در همین خصوص تاثیر اندازه شرکت بر متغیر سرمایه فکری و عملکرد مالی بصورت مستقیم و هم جهت بوده است.
(۲-۳-۲تحقیقات مشابه خارجی
نام محقق:چانگ(۲۰۰۴)
نام پژوهش:مطالعه ای را بر روی ارتباط بین سرمایه فکری و عملکرد کسب و کار وارزش کسب و کار در صنعت
نتیجه:اجزای سرمایه فکری بر عملکرد شرکتها تاثیر میگذارد و ارتباط معنا داری دارند.
نام محقق:کتیسا(۲۰۰۱)
نام پژوهش: ارتباط میان داراییهای غیرملموس و سرمایه فکری
نتیجه:رابطه مثبت و معنی دار بین دارایی های غیرملموس و سرمایه های فکری وجود دارد
نام محقق: پیوتان (۲۰۰۷)
نام پژوهش: ارتباط بین سرمایه فکری و عملکرد مالی
نتیجه:سرمایه فکری و شاخصهای عملکرد مالی رابطه مثبتی وجود دارد و تفاوت معناداری بین ضریب سرمایه فکری در صنایع مختلف وجود دارد
نام محقق: یالاما و کوسکان(۲۰۰۷)
نام پژوهش: رابطه سرمایه فکری بر سود دهی شرکتهای بانکی
نتیجه: ضریب کارایی ارزش افزوده سرمایه فکری بر سود دهی شرکتهای بانکی درای رابطه معنا دار و مثبت می باشد
نام محقق: ویلیامز (۲۰۰۰)
این تحقیق با ادبیات قبلی بر روش های آشکار سازی سرمایه فکری در دو روش عمده تفکیک شده است . نخست این تحقیق یک آزمون طولی از روشهاسی آشکار سازی سرمایه فکری در گزارشات سالانه از FTSE 100، شرکتهای لیست شده از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ آماده می کند دوم ، این مقاله رابطه میان عملکرد سرمایه فکری و میان آشکار سازی سرمایه فکری را تحقیق می کند.با توجه به اینکه اولین هدف اصلی این مقاله به نتیجه رسیده است ، بر اساس یافته های گزارش شده که در مقایسه نتایج سالانه دوره بررسی بدست آمده این تحقیق یک افزایش عمده در میزان افشاء سازی سرمایه فکری در گزارشات سالانه شرکتهای سهامی عام در بریتانیای کبیر از FTSE 100 بود .در ارتباط با دومین هدف اصلی این تحقیق ، یافته های تجربی یک رابطه منظمی بین عملکرد سرمایه فکری و میزان افشاء در طی دوره بررسی نشان نداد. نتایح به هر حال اظهار می کند اگر عملکرد سرمایه فکری مقدار بالایی باشد افشاء سازی کاهنده است.(سعید وطنی،۱۳۸۴)
فصل سوم
(روش‌ اجرای پژوهش)
۱-۳) مقدمه:
پایه هر دانش روش شناخت آن است و ارزش قوانین علم بر روش شناختی مبتنی است که در آن علم به کار می رود.از اصطلاح “روش پژوهش” معانی خاص و متمایزی در ستون علمی استنباط می شود . دستیابی به اهداف تحقیق میسر نخواهد بود مگر آنکه فرایند تحقیق با روش شناسی درست صورت پذیرد. به طور کلی می توان روش تحقیق را مجموعه ای از قوائد،ابزارها،راه های معتبر و سیستماتیک که برای بررسی واقعیات ،کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات استفاده می شود،تعریف کرد. آن دسته از تحقیقات که با رعایت ضوابط و اصول علمی تحقیق صورت می گیرد،به نوآوری های تکنولوژیک منتهی می شود و آثاری علمی برای جامعه به همراه دارد. از این رو است که تحقیقات کاربردی مورد توجه جوامع پیشرفته قرار گرفته و آثار مشهودی در حل مشکلات دارد. دراین فصل تلاش خواهد شد ،روش تحقیق شامل چگونگی جمع آوری داده های مورد نیاز،شیوه محاسبات و پردازش داده ها، محاسبه متغیر های تحقیق، شیوه های آماری برای تحلیل متغیر ها و آزمون فرضیات توضیح داده شود.(وطنی،۱۳۸۹)
پایان نامه - مقاله - پروژه
تحقیق فعالیتی نظام مند و سازمان یافته برای بررسی مساله ای خاص می باشد که نیازمند راه حل است. بنابراین تحقیق به فرایندی اشاره دارد که برای گردآوری و تحلیل داده ها استفاده می شود تا فهم ما نسبت به موضوع مورد مطالعه افزایش یابد(یعقوبی و همکاران۹۲،۱۳۹۰) و منظور از روش در"ٌروش تحقیق” مجموعه ای از فعالیت هایی است که برای رسیدن به هدفی صورت می گیرد(دلاور۱۳۸۰) هم چنین تحقیق علمی شیوه ای دقیق، سازماندهی شده، منطقی و گام به گام برای تعیین مسائل، جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل آن ها و استخراج نتایج معتبر بر مبنای آن هاست که هدف آن مشکل گشایی می باشد(یعقوبی و همکاران۹۲،۱۳۹۰)
در این فصل روش تحقیق، جامعه آماری تحقیق، ابزارهای جمع آوری داده ها وپایایی و روایی و در نهایت روش های آزمون فرضیه ها بیان می گردد.
۲-۳) روش تحقیق
پایه هر علمی، روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش قوانین هر علمی به روش شناختی مبتنی است که در آن علم به کار می رود. روش تحقیق مجموعه ای از قواعد، ابزار و راه حل های معتبر و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها،کشف مجهولات و دست یابی به راه حل مشکلات است(یعقوبی و همکاران۱۳۹۰،۹-۸۹).تحقیق حاضر از نظر هدف، یک تحقیق"کاربردی” است.تحقیقات کاربردی، تحقیقاتی هستند که به منظور برخورداری از نتایج یافته ها برای حل مساله های موجود در سازمان انجام می شود و هدف آن توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. به عبارت دیگر تحقیقات کاربردی به سمت دانش هدایت می شود(یعقوبی و همکاران۱۳۹۰).
از طرفی تحقیق حاضر از نظر روش اجرا(چگونگی گردآوری و پردازش داده ها)توصیفی از شاخه پیمایشی به شمار می آید و از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش از نوع همبستگی است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...