دانلود منابع پایان نامه درباره امکان سنجی توانمندی های هتل های سنتی استان یزد ... |
![]() |
مسجد جامعه کبیر، مسجد امیر چخماق، مسجد ملا اسماعیل، مسجد هرستان، مسجد بند آباد، مسجد جامع بهاباد، مسجد جامع عقدا، مسجد جامع فیروز آباد، مسجد آمنه گل، مسجد جامع ابرقو، مسجد جامع شاه ولی، مسجد جامع فهرج، مسجد امام حسن، مسجد بزرگ پشت باغ، مسجد جامع خرانق و … (پاپی، ۱۳۹۲).
۲-۲-۱۰ مقبره ها و امامزاده ها
امام زاده ابوجعفر، بقعه سید خلیل، بقعه دوازده امام، بقعه شاه سید رضا، بقعه شیخ احمد فهادان، بقعه شیخ داد،امام زاده سید محمد، زیارتگاه خدیجه خاتون(خجه خاتون)، بقعه شیخ داوود، بقعه سید پنهون، بقعه شاه خلیل تفت، مقبره شیخ زین العابدین علی خاموش، امام زاده عبداله… بن موسی بین جعفر(ع)، آرامگاه پیر چراغ میبد، آرامگاه شهدای فهرج، امام زاده زیدین موسی الکاظم،امام زاده سید میر حسین، امام زاده شازده فاضل یزد، امام زاده شاهزاده علی، امام زاده عبدالله، امام زاده کشته خانه، بقعه زندیان، بقعه سادات قل هو الله، بقعه ستی فاطمه یزد.
در استان یزد خانقاه های زیادی وجود دارد که اهم آنها عبارتند از:
خانقاه شیخ تقی الدین دادا، خانقاه سرریک،خانقاه کوشک نو، خانقاه قطریان، خانقاه شیخ محمد، خانقاه مجو مرد، خانقاه میبد، خانقاه تفت، خانقاه قهستان، خانقاه ابرقو، خانقاه بیداخوید، خانقاه شمسیه، خانقاه بندآباد، خانقاه عقدا، خانقاه شیخ علی بینمان.
در استان یزد تعداد کثیری از مردم این منطقه از دین زرتشت تبعیت می کنند به همین خاطر مکان های مختلفی در نقاط استان وجود دارد که نشانگر این مدعاست.این مکان های مذهبی و تاریخی عبارتند از: آتشکده یزد که قدمت آن به ۱۵۰۰ سال می رسد. از دیگر زیارتگاهها ی مهم زرتشتیان استان یزد:
پیر سبز و چکچکو، درب کهن، درب مهرنوش، درب مهر دستوران، پیدانگاه، سروچم، پیر شاه و ورهرام ایزد، پیر مهرایزد، پیر نارستانه، پیربانو، پیرنارکی، گاهنبار خانه، گاهنبارخانه موبدان، زیارتگاه بونوپرس، پیر هریشت، چکچکو(پیر سوز) که در داخل استان پراکنده اند(پاپی، ۱۳۹۲).
۲-۲-۱۱ جاذبه های طبیعی استان یزد
درحیطه کویری یزد با اینکه چشم انداز قابل مقایسه ای نسبت به مناطق دیگر کشور ندارد؛ اما نبایستی این استان را خالی از جاذبه های طبیعی دانست.عمده ترین جاذبه های طبیعی استان بشرح ذیل می باشد.
۲-۲-۱۲ دره ها و مناطق ییلاقی
زیبایی دامنه های شیرکوه برای هر سیاح و گردشگر داخلی و خارجی دیدنی و جالب توجه است.بنابر اسناد موجود این دامنه ها از پوشش گیاهی مطلوبی بهره می گیرند که علت این پوشش گیاهی ذوب شدن برف است که به صورت آب فراوان در اتفاعات به این دامنه ها سرازیر می شود.
در این منطقه دره های بسیار زیبایی از قبیل منشاد، بنادک السادات(بنافت)،طزرجان و ده بالا، دره های سانیچ و بردستان وجود دارد که شرایط مطلوب آب هوایی این منطقه ییلاق سنتی مردم بومی را در فصل تابستان به وجود آورده است. یکی از دره های معروف یزد که در کتب تاریخی از آن بنام هدش یاد شده است دره ده بالا می باشد .دره ده بالا یکی از مناطق ییلاقی استان یزد است که دارای باغها و مزارع سبز و پر طراوت و درختان میوه و چشمه سارهای زیادی بوده و به همین خاطر از مناطق خوش آب و هوا در این استان محسوب می شود. این دره در مسیر تفت یه میانکوه قرار گرفته است.
استان یزد علاوه بر دره های زیبایی که به آنها اشاره شد، از مناطق ییلاقی جذابی نیز بهره می جوید که می توان به منطقه های باقی آباد،طزرجان، بنادک السادات،منشاد، فخر آباد، ثانی آباد بنادک دیزره هخوید، شواز و بیداخوید و نصرآباد، مزرعه آخوند، علی آباد، شاه آباد، شریف آباد، صادق آباد و سانیج اشاره نمود. این مناطق هر کدام دارای جذابیت خاصی هستند که به ترتیب در میانکوه، ندوشن،دهشیر و تفت و با طی کردن بیت و دو کیلومتر راه دوباره به تفت از این مناطق می توان دیدن کرد.
تفریحگاههای آبی و طبیعی استان یزد(چشمه سارها،ارتفاعات و قله ها، غارها، شکارگاه ها و حیات وحش) استان یزد با توجه به سیمای کویری آن از تفریحگاههای آبی بی بهره نیست، بطوریکه می توان به دو چشمه مهم و زیبای “تامهر” و “غربالبیز” اشاره نمود. این چشمه ها به ترتیب در شش کیلومتری جنوب شهرستان تفت و در ناحیه ای خوش آب و هنوا در نزدیکی شهرستان مهریز و در ۴۰ کیلومتری یزد واقع شده اند.
۲-۲-۱۳ ارتفاعات و قله های استان
ارتفاعات شیرکوه با ارتفاع حدود ۴۰۰۰ متر محلی مناسب برای جذب علاقه مندان به ورزش کوهنوردی است. سایر کوه های استان که مورد استفاده کوهنوردان قرار میگیرد شامل: برف خانه، طزرجان و چک چک می شود(پاپی، ۱۳۹۲).
۲-۲-۱۴ غارهای استان
امروزه در جهان غارها به عنوان مکان بسیار جذاب و مورد استفاده شناخته شده اند و جمع کثیری از گردشگران و غارنوردان را به خود جلب می نمایند که استان یزد نیز به نوبه خود و به مانند استان های دیگر از این جاذبه های طبیعی سهیم است. لذا اهم غارهای استان عبارتند از: غار چک و علا در ابرکوه،غار ابرکوه در ابرکوه،غار هامانه در هامانه خرانق ها، غار اسلامیه فراشاه،غار باد معصوم در اسلامیه،غار نباتی در ندوشن،غار اشکفت در عقدا، غار چهار تافی در یزد و غار ایوب در دهج را می توان نام برد(پاپی، ۱۳۹۲).
۲-۲-۱۵ مناطق حفاظت شده استان
شامل سه منطقه بنام کالمند و بهادران و کوه بافق آریز می باشد. این مناطق یا توجه به تنوع گیاهی خاصی که در کویر وجود دارد،توانسته اند سیمای قابل ملاحظه و حائز اهمیتی را به نمایش بگذارند که این سیمای قابل توجه، می تواند در امر گردشگری و جهانگردی جلب نظر باشد.
با اینکه هر منطقه ای دارای قابلیت ها و خصیصه های مختص به خود می باشد، لذا مناطق کویری نیز از این قابلیت ها و ویژگی ها به دور نیست،خصوصا برخی از کویر های ایران که در توع خود بی نبدیل و بی نظیر هستند و از مهمترین و زیباترین مناطق دنیا بشمار می آیند به نحوی که در یک منظر می توان خصوصیات بارزی را در دل این کویر های دریافت."سون هدین” جهانگرد سوئدی یکی از معدود افرادی بود که در بطن کویر های ایران به تحقیق و تفحص پرداخت و از دیدنی های خود گزارشی جامع را تهیه نمود. این فرد ماه ها و سالها بر پشت شتر با توجه به اسنادی که در دست است؛ در راه های صعب العبور و کوره راه های مناطق کویری ایران به جمع آوری اطلاعات پرداخت. جاذبه های این بخش از استان از طریق دو محور مورد توجه است که این دو محور عبارتند از:
محور یزد به بافق و دوم مسیر یزد،خرانق،بیاضه تا خور بیابانک است.
در ضمن مناطق کویری استان یزد را به نواحی ذیل می توان تقسیم کرد:
کویر اردکان(سیاه کوه): این کویر مهمترین کویر منظقه محسوب می شود و به شکل یک لعل اسب با جهت شمال غربی،جنوب شرقی در شمال اردکان واقع شده است.
کویر ابرقو: این کویر از مشهورترین حوزه های کویری در سطح ایران بشمار می آید و به شکل دایره بین دو رشته کوه قرار گرفته و با کویر داغستان فاصله چندانی ندارد.
کویر در انجیر: سومین کویر مهم در سطح استان بشمار می رود و با ۱۵۰۰ کیلومتر مساحت در شرق استان واقع گردیده است. سایر مناطق کویری استان عبارتند از:
کویر هرات و مروست، کویر بهشت آباد، بین انار و رفسنجان، کویر بهادران در جنوب شرقی مهریز،کویر های ساغند، حاجی آباد و زرین آباد.
در استان یزد علاوه بر جاذبه های طبیعی فوق الذکر؛دارای روستاهایی است که این روستاها بسیار جذاب و دارای ویژگی های خاص خود هستند، برخی از این روستا ها عبارتند از:
روستای اشکذر:در شمال غربی یزد
منطقه تاریخی زارچ: در شمال غربی یزد
فضای روستایی بهاباد: یکی از بخش های شهرستان بافق است که از دو واژه به و آباد به معنی آبادی بهتر یا بهترین آبادی تشکیل شده است.
قطرم:در ۵۰ کیلومتری شمال راه اصلی و راه آهن زرند بافق قرار دارد. آب و هوای این روستا معتدل خشک است.
فراشاه: این روستا در ۸ کیلومتری تفت و کنار راه تفت- دهشیر قرار دارد.
محمد آباد: این روستا در ۷ کیلومتری جنوب یزد و کنار راه یزد- کرمان قرار دارد.
فهرج: در ۳ کیلومتری جنوب شرقی یزد و کنار راه اصلی یزد – بافق واقع شده است.
مزرعه شریف: در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی مهریز و یک کیلومتری غرب جاده ی یزد – کرمان واقع شده است.
مدوار: این روستا در ۴۰ کیلومتری جنوب یزد و ۱۰ کیلومتری غرب راه یزد دهشیر واقع است.
منشاد: در ۴۷ کیلومتری جنوب تفت و ۱۳ کیلومتری جنوب راه مهریز تفت واقع است.
مهرپادین: این روستا از مراکز بهش شهرستان مهریز است و از قدیمی تریت نقاط استان محسوب می شود.
در بید: روستای در بید در ۳۹ کیلومتری شمال شرقی یزد واقع شده است.
بندر آباد: این روستا در ۳۷ کیلومتری شمال غرب یزد و ۷ کیلومتری جاده یزد نائین قارا دارد.
عزآباد(دیز آباد): از روستا های قدیمی استان به حساب می آید و در ۳۸ کیلومتری شمال غرب یزد و ۸ کیلومتری غرب جاده نائین واقع شده است.
ابراهیم آباد: این روستا در ۳۷ کیلومتری شمال غربی یزد و ۳ کیلومتری غرب جاده یزد- نائین قرار دارد.
سایر روستاهای مهم این استان:
خرانق، عقدا، زین آباد، رکن آباد، مهرجود، میمونه، فیروز آباد،که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و برای هر گردشگری می تواند حائز اهمیت و در دایره توجه قرار گیرند(پاپی، ۱۳۹۲).
(تصویر شماره ۲-۱) سازمان نقشه برداری کشور- یزد
۲-۳صنعت هتلداری
گسترش صنعت هتلداری در نتیجه رشد مسافرت ها بوده است، چرا که مسافران از همان دوران اولیه، نیاز به جایی برای استراحت و غذایی برای خوردن در بین راه داشته اند. از این رو صنعت هتلداری یکی از قدیمی ترین فعالیت های تجاری انسان بوده است.تاریخ اولین مهمان خانه های بین راه به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بر میگردد. ابتدایی ترین مهمان خانه های بین راه، عبارت بودند از خانه های شخصی دارای یک اتاق پذیرایی و یا راهروی بزرگ که مسافران وسایل خواب خود را آنجا پهن می کردند و می خوابیدند.بسیاری از صاحبان مهمان خانه های قدیم، اتاق را تمیز نمی کردند و گاهی مسافران مجبور بودند باهم در یک اتاق یا حتی بر روی یک تخت بخوابند.از لحاظ غذایی هم مهمان خانه داران تنها غذاهای ساده ای از قبیل پنیر، سبزی، چند نوع کیک و در صورت موجود بودن، گوشت ارائه می کردند.قسمت مهم دیگر مهمان خانه اصطبل برای نگهداری چهارپایان صورت می گرفت. این وضعیت با پیشرفت های بشری بهبود یافت تا صنعت گردشگری به جایگاه و سطح کیفی قرن اخیر رسید. امروزه هتل ها، بسیار تجملی و پیشرفته شده اند و دارای امکانات بسیاری برای مسافران خود هستند.حال باید توجه داشت که صنعت هتلداری نوین نیازمند مدیریت نوین است. بیشتر مردم صنعت هتلداری را فقط منحصر به هتل ها و رستوران ها می دانند در صورتی که مفهوم این کلمه فراتر از این است . با توجه به تعریفی که فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد ارائه می دهد، صنعت هتلداری و پذیرایی از گردشگران عبارتست از : پذیرش و فراهم آوردن اسباب لذت مهمان ها و یا گردشگران در محیطی آزاد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 04:54:00 ق.ظ ]
|