این فرضیه تاثیر مثبت و معنی­دار نگرش نسبت به محصول ملی بر قصد خرید محصول ملی را مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان دادند که این فرضیه مورد تایید قرار گرفت. این یافته با نتایج پژوهش کیم و پارک (۲۰۱۳)، لینگ پیبول و همکاران (۲۰۱۳)، بودیمن (۲۰۱۲)، بیان و فورسیت (۲۰۱۲)، وانگ و همکاران (۲۰۱۱)، کیم و سئوک (۲۰۰۹) و کاروالو (۲۰۰۸) تطابق دارد. لذا باید نگرش مثبت در مصرف ­کننده ایجاد نمود تا وی اقدام به خرید نماید و این کار محقق
نمی­گردد مگر با افزایش کیفیت، بالا بردن عرق ملی مصرف ­کننده، جلب اعتماد وی، قیمت­ گذاری مناسب، کاهش ریسک، افزایش نوآوری.
فرضیه ۸
این فرضیه نشان می­دهد که قصد خرید محصول ملی بر وفاداری به محصول ملی تاثیر مثبت و معنی­دار دارد. طبق نتایج این فرضیه تایید گردید که این یافته با نتایج پژوهش­­های مالک و همکاران (۲۰۱۳)، واردن و همکاران (۲۰۱۳)، آکدوگان و همکاران (۲۰۱۲)، حیدرزاده و اندرواژ (۲۰۱۲)، واردن (۲۰۰۸)، لیو (۲۰۰۷) و بی و چیاو (۲۰۰۱) مطابقت دارد. وقتی که نگرش افراد به سمت محصولات داخلی جذب گردد و آن­ها دید مثبت نسبت به این محصولات داخلی خود داشته باشند، اقدام به خرید می­ کنند. همان گونه که قبلاً گفته شد، با افزایش کیفیت، کاهش ریسک، افزایش نوآوری و غیره این امر میسر خواهد بود و وقتی چنین شد مصرف ­کننده از خرید خود راضی خواهد بود و به این محصولات وفادار می­ماند و اقدام به خرید مجدد می­نماید.
۵-۲-۱- تحلیل تفاوت بین عوامل جمعیت­شناختی و متغیرهای وابسته پژوهش
همان­طور که ژوسیاسن و همکاران (۲۰۱۱) و پاندایا و جوشی (۲۰۱۲) در پژوهش خود متذکر شدند، بین متغیرهای جمعیت شناختی و نگرش به محصول ملی و قصد خرید محصول ملی تفاوت وجود دارد، در این پژوهش نیز مشخص گردید که بین جنسیت و مناطق مختلف شهرداری مصرف ­کننده از لحاظ نگرش به محصول ملی، قصد خرید محصول ملی و وفاداری به محصول ملی تفاوت وجود دارد. همچنین مشخص گردید که بین گروه ­های مختلف سنی مصرف­ کنندگان از لحاظ قصد خرید محصول ملی تفاوت وجود دارد.
۵-۲-۲- عوامل فردی
با تحلیل سایر ابعاد این پژوهش معلوم شد که در ابعاد عوامل فردی؛ ملی­گرایی، تجربه خرید، سبک زندگی، باور اقتصادی، اثر کشور مبدأ و باور مذهبی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر عوامل فردی دارند. بدین ترتیب باید اقداماتی انجام گردد تا ملی­گرایی افراد افزایش یابد و مصرف ­کننده از تجربه خرید خود لذت ببرد.
۵-۲-۳- عوامل مربوط به آمیخته بازاریابی
با تحلیل سایر ابعاد این پژوهش معلوم شد که در ابعاد عوامل مربوط به آمیخته بازاریابی؛ ادراک از نوآوری و ریسک ادراک شده بیشترین تاثیر را بر عوامل مربوط به آمیخته بازاریابی دارند. لذا باید نوآوری محصول را افزایش داد تا ریسک
مصرف ­کننده کاهش یابد.
۵-۲-۴- عوامل دولتی
با تحلیل سایر ابعاد این پژوهش معلوم شد که در ابعاد عوامل دولتی؛ فعالیت رسانه­های جمعی بیشترین تاثیر را بر عوامل دولتی دارد. در نتیجه رسانه­های جمعی باید تلاش خود را برای ترغیب مصرف ­کننده به خرید محصولات ملی افزایش دهند.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۵-۳- نوآوری پژوهش
نوآوری و ویژگی خاص این پژوهش را می­توان به شرح زیر برشمرد:
ارائه الگویی جامع در زمینه رفتار خرید مصرف ­کننده نسبت به محصولات ملی
بررسی تاثیر متغیرهای باور اقتصادی، باور مذهبی و ادراک از بومی بودن محصول بر نگرش و قصد خرید محصول ملی برای اولین بار در ایران و سایر کشورها
۵-۴- پیشنهادهای برگرفته از نتایج پژوهش
در این پژوهش پیشنهادها در قالب دو دسته پیشنهادهای کاربردی و پیشنهادهایی برای پژوهش­های آتی دسته بندی خواهد شد. در قسمت پیشنهادهای کاربردی سعی شده است، به متغیرهایی پرداخته شود که حائز اهمیت می­باشند و نتایج آن­ها حامل پیامی برای سازمان­ها یا دولت بوده است و یا ضریب تاثیر بالایی در تحلیل نتایج داشته اند.
۵-۴-۱- پیشنهادهای کاربردی
تبلیغات یکی از عوامل بسیار موثری است که می ­تواند بر تغییر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول و جذب مشتریان به خرید محصول تاثیرگذار باشد. چرا که نقش این آمیخته بازاریابی آگاهی دادن به مصرف ­کننده است. با توجه به نتایج این پژوهش، تبلیغات نه تنها بر نگرش و قصد خرید محصول تاثیرگذار نیست بلکه تاثیر منفی نیز دارد. همان­طور که بیان شد دلیل این امر عدم اعتماد مصرف­ کنندگان به تبلیغات و وجود شبکه ­های ماهواره­ای است. لذا پیشنهاد می­گردد که سازمان­ها و شرکت­های تولیدی داخلی، تبلیغات خود را منطبق با کیفیت واقعی محصول بسازند و اعتماد مصرف­ کنندگان را جلب نمایند و اطلاعات مفیدی نسبت به محصول خود به آنان بدهند. با این کار نگرش مصرف­ کنندگان به تبلیغات آنان تغییر می­یابد و می­توانند در رقابت با شبکه ­های ماهواره­ای بهتر عمل نمایند و مشتریان را به سوی خود جذب کنند. (فرضیه ۴-۶ و ۳-۶)
نتایج پژوهش نشان دادند که ملی­گرایی افراد در زمینه خرید محصولات ملی بسیار پایین است. همان طور که ذکر شد دلیل این امر ارزیابی کیفیت محصول ملی توسط مصرف ­کننده می­باشد. لذا پیشنهاد می­گردد که شرکت­های تولید محصول ملی، کیفیت محصولات خود را برابر یا بالاتر از محصولات رقیب و وارداتی کنند. با این کار بنا به گفته مصرف­ کنندگان، آن­ها از این­که محصول ملی خود را خریداری نموده ­اند افتخار
می­ کنند و به محصل ملی خود می­بالند. در نتیجه ملی­گرایی مصرف­ کنندگان در ا
ین زمینه افزایش می­یابد. (فرضیه ۱-۱ و ۲-۱)
همان طور که ذکر شد ادراک از کیفیت محصول در نگرش مصرف ­کننده و قصد خرید وی بسیار تاثیر­گذار است. همچنین نتایج نشان دادند که این متغیر علاوه بر تاثیرگذاری بالا بر نگرش و قصد خرید، با دیگر متغیرها ارتباط و همبستگی بسیار بالایی دارد. لذا پیشنهاد می­گردد که سازمان­های داخلی، کیفیت محصولات خود را تا آن­جا که می­توانند افزایش دهند. چرا که با این کار نه تنها نگرش مصرف ­کننده تغییر می­یابد بلکه اعتماد وی نسبت به محصول نیز افزایش می­یابد. با افزایش اعتماد، ریسک وی کاهش یافته و وی اقدام به خرید می­ کند. در نتیجه تجربه مثبت خرید وی منجر به وفاداری و خرید مجدد می­ شود. همچنین مشخص شد که
مصرف ­کننده ارزش ادراک شده بهای محصول را با توجه به کیفیت آن می­سنجد. پس باید کیفیت به گونه ­ای باشد که مصرف ­کننده هنگام خرید از پرداخت بها رضایت داشته باشد. (فرضیه ۳-۱ تا ۳-۵ و فرضیه ۴-۱ تا ۴-۴)
همان طور که در قسمت تبلیغات ذکر شد، مصرف ­کننده اعتمادی نسبت به تبلیغات محصول ندارد. در زمینه رسانه­های جمعی هم این مطلب صدق می­ کند. بنا به گفته پاسخ­گویان، رسانه­های جمعی نتوانسته­اند آن طور که باید و شاید در زمینه جذب و تشویق مصرف ­کننده به محصول ملی، فعالیت موثری داشته باشند. لذا پیشنهاد می­گردد که رسانه­های جمعی در فعالیت­های خود مثل فیلم­ها و سریال­های تلویزیونی، از محصولات ملی بیشتر استفاده نمایند تا مصرف­ کنندگان نگرش مثبتی نسبت به این محصولات پیدا کنند و اعتماد آنان به این محصولات جلب شود. (فرضیه ۵-۲ و ۶-۲)
نتایج پژوهش نشان دادند که مصرف­ کنندگان محصولات ملی از بومی بودن محصولات لوازم خانگی ملی آگاهی چندانی ندارند. لذا باید به آنان آگاهی داد که این محصول صرفا در کشور خود تولید می­گردد و مونتاژ نمی ­باشد. این کار بر عهده سازمان­ها و شرکت­های تولیدی محصولات ملی و رسانه­های جمعی است. سازمان­ها و رسانه­های جمعی باید اطلاع رسانی در این زمینه داشته باشند. مثلاً مراحل تولید محصول را در تبلیغات و آگهی­های خود نشان دهند و یا اینکه در رسانه­­های جمعی در این زمینه صحبت گردد. (فرضیه ۳-۸ و ۴-۸)
۵-۴-۲- پیشنهادهایی برای پژوهش­های آتی
با توجه به اینکه تاثیر متغیر تبلیغات بر نگرش و قصد خرید منفی گردید و معنادار نبود، پیشنهاد می­گردد تاثیر متغیر مداخله­گر عدم اعتماد به تبلیغات مورد بررسی قرار گیرد.
این پژوهش در زمینه محصولات لوازم خانگی ایرانی مورد بررسی قرار گرفت، پیشنهاد می­ شود در زمینه دیگر محصولات نیز بررسی گردد و نتایج آن پژوهش­ها با نتایج این پژوهش مقایسه گردد.
این پژوهش در شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفت، پیشنهاد می­گردد در سایر شهرهای ایران زمین نیز این پژوهش مورد بررسی واقع شود.
ویژگی­های شخصیتی مصرف­ کنندگان در خرید محصولات ملی مورد مطالعه قرار گیرد.
نیمرخ مصرف­ کنندگان با مصرف بالای محصولات ملی مشخص گردد.
۵-۵- محدودیت­های پژوهش
کمبود پژوهش­هایی در زمینه بعضی از متغیرهای پژوهش
عدم اشتراک دانشگاه خلیج فارس با سایت­های معتبر علمی چون Emerald، Sciencedirect، Ebsco
عدم بررسی تفاوت سلیقه­ها در خرید محصولات ملی
منابع
ابارشی, ا., & حسینی, س. (۱۳۹۱). مدل سازی معادلات ساختاری. تهران: جامعه شناسان.
ابراهیمی, ع., جعفرزاده کناری, م., & بزرگی ماکرانی, ص. (۱۳۹۱). بررسی عوامل مؤثر بر نگرش و قصد مصرف کنندگان به خرید محصولات جعلی برندهای لوکس در صنعت پوشاک (مورد: شهر ساری). فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین, ۲(۳), ۱-۳۴٫
اردستانی, ع., & سعدی, م. (۱۳۹۲). رفتار مصرف کننده (عوامل درونی و بیرونی) (جلد ۳). تهران: جهان نو.
اسکندری, م., خلجانی, ج., & اعرابی, م. (۱۳۹۰). الگوی هماهنگی راهبرد های نوآوری محصول و فرایند بر اساس چارچوب ارزشهای رقیب. بهبود مدیریت, ۵(۲), ۹-۳۷٫
اکبری, م., گلپرور, م., & کامکار, م. (۱۳۸۷). رابطه اعتماد بین فردی، خودکارآمدی، پایبندی مذهبی و بخشش با باور های دنیای عادلانه توزیعی و روی های. دانش و پژوهش در روان شناسی, ۳۵(۱), ۵۳-۸۰٫
امینی, م., سیادت, س., & پیرعلی, ع. (۱۳۹۱). بررسی نقش ارتقای تولید ملی بر عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی. همایش ملی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی (ص. ۱۵۶-۱۷۰). عسلویه: دانشگاه پیام نور بوشهر.
بذرپاش, م. (۱۳۹۱). حمایت از برند و تولید ملی زمینه کاهش وابستگی به نفت. پژوهه, ۱(۱), ۱-۱۹٫

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...