راهنمای ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره بررسی رابطه بین دورههای استانداردسازی و تعالی رفتار پلیس راهنمایی و ... |
![]() |
در راستای تایید فرضیه فرعی پنجم مبنی بر رابطه بین بینش پلیس راهنمایی و رانندگی با رضایت شهروندان رابطه وجود دارد.
نیروهای پلیس بایستی به طور جدی پژوهش را در ضمن خدمت خود انجام دهند تا بتوانند بسیاری مسائل را که ممکن است در آینده با آنها برخورد کنند را تا حدودی لمس نموده و بتوانند دانش خود را در مورد بسیاری از مسائل بالا ببرند. در این فرایند نیروهای پلیس با تحقیق و مهارت های پژوهشی آشنا شده و می توانند برای اکثر رخدادها پیش زمینه ای را در ذهن خود داشته باشند. گسترش سطح فکر و سطح دید نیروی پلیس در تمامی ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به افزایش بینش آنها کمک کرده و خود مانع بزرگی برای سطحی نگری آنها می شود. درونی سازی این امر که وظایف اصلی انها چیست و در گستره شغلی خود باید چه دیدی داشته باشند بسیار مهم است.
در راستای تایید فرضیه فرعی ششم مبنی بر رابطه بین رفتار های قانون گرای (اجرای صحیح قوانین و مقررات در جامعه) پلیس راهنمایی و رانندگی با رضایت مندی شهروندان پیشنهاد می شود:
باید تلاش شود جامعه را به قوانین جامعه خوش بین نمود. اگر جهت گیری افراد جامعه در برابر قوانین جامعه با خوش بینی تؤام باشد، قطعاً قانون به منزله پدیده ای اجتماعی، ابزاری است که به کمک آن می توان علاوه بر دستیابی به کرامت والای انسانی، به سوی استقرار نظام دموکراتیک گام برداشت . نهایتاً جامعه مدنی را تثبیت کرد. واضح است که نداشتن قوانین و مقررات، نظم و امنیت هر جامعه ای را تهدید می کند و باعث سلب آرامش و آسایش افراد جامعه می شود. هر اندازه پیشرفت های چشمگیری در ابعاد گوناگون زندگی انسان حاصل شود، نیاز به داشتن قوانین پیشرفته تر احساس می گردد. از طرف دیگر، برای اینکه قوانین پشتوانه اجرایی داشته باشند، لازم است سازوکارهای مختلفی برای نظارت و کنترل اعمال افراد به کار گرفته شود.قوانین باید در سطح خرد و کلان اجرا شود. اجرا نشدن قوانین در سطوح خرد و کلان جامعه، نه تنها مشکلات و دشواری هایی در اداره بهتر جامعه و ایجاد نظم به وجود می آورد، بلکه در بلند مدت ممکن است مشروعیت و مقبولیت قوانین موجود را زیر سؤال ببرد. نهادمند شدن روابط در جامعه و یا به نوعی تحقق حاکمیت قانون در جامعه به وسیله اجرای سیاست های قانونمند ضروری می باشد.
۵-۳-۲- پیشنهادات مدیریتی
تأثیر آموزش این مهارتها بر موفقیت در زندگی، از طریق دستکاری ظرفیت روانی-اجتماعی افراد امکان پذیر است. بنابراین آموزش این مهارت هاهای اجتماعی از سوی مدیران پیشنهاد می شود تا بدین طریق ظرفیت روانی- اجتماعی افراد را بالا برده و آنها را قادر می سازد تا با اندیشه و تحلیل موقعیت، به رفتاری سازگارانه و همراه با تحمل روی آورند. برنامه آموزش ابراز وجود می تواند اطلاعات، باورها و رفتارهای عزت نفس، خودکارآمدی، سلامت عمومی و جرآت ورزی را بهبود بخشد به طوری که بتوانند دیدگاه های خود را تغییر دهند و روابط بین فردی ایجاد نمایند
مدیران باید در جهت ارتقای دانش نیروی انسانی خود دانش را در پنج زمینه دانش اجرایی، دانش نظارتی، دانش حقوقی، دانش عملی و دانش تحلیلی بکار گیرد. پیشنهاد می گردد در برنامه های شغلی کارکنان وظایفی با معنی گنجانده گردد و غنی سازی شغلی در سازمان انجام گردد، سرپرستان رفتار منصفانه و روابط دوستانه با زیردستان خود برقرار کنند. مزایا و پاداش متناسب با میزان فعالیت های هر فرد در نظر گرفته شود، از کارکنان بابت انجام زحماتشان قدردانی و تشکر گردد و با ایجاد برنامه هایی به بهبود ارتباط کارکنان با هم و ایجاد فضایی دوستانه اقدام گردد.
مدیران در جهت ارتقای مهارت های شغلی باید سمینارهایی جهت آگاهی های حرفه ای نیروی پلیس تشکیل دهد مهارت های استفاده از زمان و مدیریت آن، مفاهیم یادگیری و مشاوره، شبکه های اطلاع رسانی و شبکه های علمی را به آنها آموزش دهد. آموزش مهارتهای اجتماعی و توانایی حل تنش و اختلاف یکی از مهمترین مسائلی است که باید از سوی مدیران به نیروی پلیس آموزش داده شود و همچنین تاکید به این امر باید همیشگی باشد تا به صورت امری درونی برای کارکنان درآید. کسب اعتماد شهروندان نسبت به نیروی پلیس مهمترین وظیفه و هدف غایی نیروی پلیس است که مدیران باید تمام مسئولیت ها و وظایف خود را در جهت رسیدن به این مهم برنامه ریزی کند.
مدیران باید برقرار کننده صمیمیت در محیط کار، سازگاری رضایت بخشی در اجتماع باشند و به افراد اجازه دهد که خود را با شرایط وفق دهند و تقاضاهای محیط اجتماعی را بپذیرند.
۵-۳-۳- پیشنهادات کاربردی و کلی
برای دستیابی به توسعه مبتنی بر دانایی، مدیریت دانش یک رکن اساسی است. چنانچه دانش به صورت اصولی مدیریت نشود و دانش فردی به دانش جمعی تبدیل نگردد، نمی توان آن را به عنوان رکن توسعه قلمداد کرد. به همین دلیل است که مدیریت دانش برای دولت مردان و دست اندرکاران مدیریت و برنامه ریزی توسعه در سطح ملی و بین المللی ضروری تلقی می شود. مدیریت سازمانها باید با تکیه بر دانایی امکان اتخاذ تصمیمات معقول تر در موضوعات مهم و بهبود عملکردهای مبتنی بر دانش را پیدا کنند. از این رو مدیریت دانایی مقولههای مهمتر از خود دانایی محسوب میشود و در سازمانها به دنبال آن است تا نحوهی چگونگی تبدیل اطلاعات و دانستههای فردی و سازمانی را به دانش و مهارتهای فردی و گروه، تبیین و روشن نماید.
۵-۳-۴- پیشنهادات به تحقیقات آتی
-
- پیشنهاد می شود تحقیقی با عنوان شناسایی و اولویت بندی رضایتمندی شهروندان صورت گیرد.
-
- پیشنهاد می شود تحقیقی با عنوان بررسی میزان اثربخشی دوره های آموزشی استاندارد سازی و تعالی رفتار پلیس راهور ناجا انجام گیرد.
-
- پیشنهاد می شود تحقیقی با عنوان شناسایی شاخص های کلیدی برای ارزیابی شایستگی نیروی های پلیس انجام گیرد.
۵-۵- محدودیت های تحقیق
در هر پژوهشی متغیر های ناخواسته و مزاحم دیگری نیز وجود دارند که نوعی از محدودیت ها را در پژوهش به وجود می آورند؛ بدین معنی که کنترل برخی از متغیر های ناخواسته و مزاحم در اختیار پژوهشگر نیست. لذا این متغیر ها باید مشخص شوند و پژوهشگر آگاهی خود را از تاثیر این متغیر ها بر نتایج تحقیق نشان دهد. این متغیر ها و چگونگی تاثیر آنها بر نتایج پژوهش در قسمت محدودیت های خارج از کنترل پژوهشگر ذکر میگردد.
بنابراین، ملاحظه می گردد که محدودیت های هر موضوع پژوهش دو نوع قابل کنترل و غیر قابل کنترل هستند و در قسمت محدودیت های موضوع پژوهش تحت دو عنوان جداگانه آورده می شوند. باید به خاطر داشت، همان گونه که برای نوشتن مسئله و موضوع، اهداف، فرضیات معیار های مشخصی وجود دارد، محدودیت های موضوع پژوهش نیز باید به صورت مناسبی نوشته شوند.
همواره پژوهشگران در تحقیقات خود با محدودیت هایی مواجه هستند که بخشی از آنها حتی در ابتدای کار نیز خود را نشان می دهند. از عمده ترین ارکان تحقیق و پژوهش دسترسی به آمار و اطلاعات است. در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که موجب شده خدمات تحقیقاتی از قبیل دسترسی به کتب ، مجلات، آمار، بانک های اطلاعاتی، و غیره در کشور به راحتی ممکن نباشد. بخشی از این مشکل ناشی از فقدان یا کمبود هر یک از خدمات تحقیقات فوق است و از سوی دیگر فرهنگ غلط، سبب خصوصی تلقی کردن این موارد شده و در نتیجه افراد و موسسات به نوعی از انتقال یافته های خویش به دیگران خودداری می کنند. از سوی دیگر متغیر های ناخواسته که ممکن است حاصل طرح ها و روش های ویژه ای باشند که در تحقیق بکار گرفته می شوند، غالباً به گونه های مختلف، اعتبار درونی و بیرونی تحقیق را به مخاطره می اندازد. باید آگاه بود که در تحقیقات علوم رفتاری ، کنترل و یا حذف کامل این نوع عوامل غیر ممکن است، اما به هر حال سعی پژوهشگران بر آن است که این عوامل را حدالامکان، پیش بینی، شناسایی و تمام احتیاط های لازم را به منظور کاهش آنها بکار برند.
از جمله موارد محدود کننده تحقیق عبارتند از:
-
- محدودیت ذاتی پرسشنامه که نمی تواند به طور عمیق وارد نگرش ها و افکار پاسخ دهندگان شود.
-
- عدم امکان کنترل متغیرها.
منابع
منابع فارسی
-
- ابراهیمی، عبدالحمید، ونوس، داور، روستا، احمد، (۱۳۹۰)، تحقیقات بازاریابی [نگرش کاربردی]، چاپ یازدهم، تهران: سمت.
-
- افرازه، عباس، (۱۳۸۴)، مدیریت دانش (آشکار- ضمنی) و فناوری اطلاعات، تهران: دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی صنایع.
-
- الیاسی، محمدحسین، باصری، احمد، (۱۳۸۹)، تعالی منش و رفتار پلیس، تهران: معاونت آموزش ناجا.
-
- باواخانی، آناهیتا، (۱۳۸۸)، تأثیر فرهنگ یازمانی بر مدیریت دانش: نقد کتاب، کتاب ماه (کلیات)، ۴-۴۷، برگرفته شده از سایت: http://www.ketab.ir/Ketab/E Magazine/MahFiles/K141.pdf
-
- بولتن، ر.، (۱۹۹۴)، روانشناسی روابط انسانی (مهارت های مردمی)، ترجمه حمیدرضا سهرابی، تهران: رشد.
-
- ثنایی، ب.، (۱۳۷۷)، روان درمانی و مشاوره گروهی، تهران: انتشارات چهر.
-
- چلبی، مسعود، (۱۳۷۵)، جامعه شناسی نظم، تهران: نی.
-
- حافظ نیا، محمدرضا، ۱۳۸۹، مقدمه ای بر روش تحقیق در علوم انسانی، چاپ هفدهم، تهران، سمت.
-
- حسن زاده، رمضان، (۱۳۹۰)، روش های تحقیق در علوم رفتاری، چاپ یازدهم، تهران: ساوالان.
-
- حسینی مقدم، سیدعلی، (۱۳۸۶)، بررسی میزان رضایتمندی شهروندان از نحوه رفتار کارکنانکلانتری های فرماندهی انتظامی کرج، پایان نامه کارشناسی ارشد، پژوهشکده علوم انتظامی.
-
- خشنودی، حمید رضا، (۱۳۹۳)، ارزیابی میزان اثر بخشی دوره های استاندارد ساری وتعالی رفتار پلیس، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود.
-
- دانایی فرد، ح و همکاران، (۱۳۸۹)، قانون گریزی در ایران: تببین نقش عوامل سیاسی، اقتصادی، قانونی، مدیریتی و اجتماعی فرهنگی، فصلنامه دانش انتظامی، سال ۱۱ (۳).
-
- شریفی درآمدی، پ.، کامکاری، ک.، (۱۳۸۱)، اصول روانشناسی ارتباط با کودک، تهران: روانسنجی.
-
- شعاری نژاد، علی اکبر، (۱۳۷۸)، روانشناسی رشد، تهران: انتشارات اطلاعات.
-
- شیمون، ال.، دولان و دیگران، (۱۳۸۰)، مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی، ترجمه محمدعلی طوسی، محمد صائبی، تهران: مرکز آموزش مدیریت دولتی.
-
- صداقت، ک.، (۱۳۸۴)، بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر قانون گریزی و قانون گرایی شهروندان تبریی، پایان نامه دکتری جامعه شناسی، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم اجتماعی.
-
- عابدی، احمد، شواخی، علیرضا، (۱۳۸۹)، مقایسه روش شناسی پژوهش کمی و کیفی در عاوم رفتاری، فصلنامه راهبرد، سال نوزدهم، شماره ۵۴، ۱۵۳-۱۶۸٫
- عباس زادگان، سید محمد، ترک زاده، جعفر، (۱۳۸۱)، نیازسنجی آموزشی در سازمان ها، تهران: شرکت سهامی انتشار.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 09:30:00 ب.ظ ]
|