شناسایی شاخص های موثر بر موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان
تبیین میزان تاثیر شاخص های شناسایی شده بر موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان
تدوین مجموعه ها و قواعد سیستم استنتاج فازی به منظور تخمین و ارزیابی میزان موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان
ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان در چند سازمان منتخب داخلی
ارزیابی سیستم استنتاج فازی طراحی شده در تعیین میزان موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان
تعیین میزان موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان در یک سازمان منتخب داخلی
ارائه راهکار جهت افزایش میزان احتمال موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان در سازمان منتخب
سوالات تحقیق
جهت توسعه سیستم استنتاج فازی توانمند در ارزیابی موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، نیاز است که مولفه های موثر جهت سنجش موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان شناسایی شده و تاثیر آن ها در موفقیت استقرار این سیستم شناسایی گردد. از این رو بر طبق بررسی و شناسایی عناصر موثر بر موفقیت استقرار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در ادبیات تحقیق موجود در این زمینه، سوالات اصلی این تحقیق عبارت است از:

شاخص های موثر بر موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان کدام است؟
تاثیر هر کدام از شاخص ها / متغیرهای شناسایی شده در موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان به چه میزان است؟
آیا سیستم استنتاج فازی طراحی شده قادر به سنجش میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان می باشد؟
روش تحقیق
روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش بر حسب هدف شامل کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. تحقیقات کاربردی تحقیقاتی هستند که نظریه ها، قانونمندی ها، اصول و فنونی که در تحقیقات پایه تدوین می شوند را برای حل مسائل اجرائی و واقعی به کار می گیرند. این تحقیقات عمدتا معطوف به توسعه دانش کاربردی هستند (خاکی، ۱۳۸۶). در روش توصیفی–تحلیلی، روش تحقیق پژوهش حاضر به جهت تحلیل رابطه میان شاخص های شناسایی شده، بر اساس هدف تحقیق از نوع همبستگی است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
در این تحقیق ابتدا به شناسایی شاخص های سنجش سیستم های مدیریت منابع سازمان بر اساس بررسی مقالات متعدد و معتبر بین المللی اقدام گشته است. سپس شاخص های شناسایی شده سنجش سیستم های مدیریت منابع سازمان بر اساس استفاده از نظر خبرگان در حوزه موضوع، مورد ارزیابی قرار گرفته و وزن مرتبط با هر یک از آن ها تبیین گردیده است. همچنین با ابزار پرسشنامه و با بهره گرفتن از اطلاعات افراد خبره، سایر شاخص ها و متغیرهای مرتبط با پیاده سازی سیستم مدیریت منابع شناسایی گشته است. در ادامه با انجام آزمون های آماری مناسب، شاخص ها تائید و یا رد شده و سپس وزن مرتبط با هر یک از آن ها شناسایی شده است. سپس مجموعه ها و قواعد سیستم استنتاج فازی بر اساس شاخص-های معتبر تدوین گردیده و در صورت لزوم اصلاحات و تغییرات لازم در آن ها ایجاد گشته است. همچنین با بهره گرفتن از اطلاعات چند سازمان منتخب که سیستم برنامه ریزی منابع سازمان را پیاده سازی کرده و نتایج حاصل از آن موجود است، دقت سیستم اسنتاج فازی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته تا دقت آن در تخمین میزان موفقیت پیاده سازی سیستم ERP در سازمان منتخب گام بعد، شناسایی گردد. در نهایت میزان موفقیت یک سازمان منتخب در پیاده سازی این سیستم ارزیابی گردیده است و بر آن اساس راهکارهای پیشنهادی مناسب جهت افزایش میزان احتمال موفقیت سازمان منتخب در پیاده سازی سیستم فوق ارائه گردیده است.

شکل ۱-۱) فرایند گام به گام تحقیق

روش های گرد آوری اطلاعات
روش های گردآوری اطلاعات جهت شناسایی شاخص های مطرح شده در مقالات متعدد به صورت کتابخانه ای بوده است. به علاوه در ادامه با بهره گرفتن از روش غیرکتابخانه ای پرسشنامه و بر اساس اطلاعات خبرگان، اهمیت شاخص های شناسایی شده مرتبط با سنجش موفقیت سیستم مدیریت منابع سازمان که با بهره گرفتن از مرور و بررسی مقالات متعدد گردآوری شده، با بهره گرفتن از طیف لیکرت مشخص گردیده است.
لازم به توضیح است که در پژوهش حاضر دو پرسشنامه به ترتیب زیر تدوین گردید. در گام اول، پرسشنامه ای جهت تعیین اهمیت شاخص های شناسایی شده در استقرار موفقیت آمیز ERP ایجاد گشت و در گام دوم، برای سنجش میزان موفقیت استقرار سیستم در جامعه هدف؛ پرسشنامه دوم مورد استفاده قرار گرفت.

قلمرو تحقیق
۱-۱۰-۱) قلمرو موضوعی تحقیق
سازمان های داخلی که اقدام به پیاده سازی ماژول های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان نموده اند.
۱-۱۰-۲) دوره های زمانی انجام تحقیق :
تحقیق مذبور در بازه زمانی ۶- ۵ ماه انجام می گردد.
۱-۱۰-۳) قلمرو مکانی تحقیق
مکان انجام تحقیق در تهران خواهد بود.

جامعه آماری
۱-۱۱-۱) جامعه آماری خبرگان جهت پاسخ گویی به پرسشنامه اول ، شامل تمامی خبرگانی می باشد که در حوزه سیستم های ERP دارای دانش و تخصص کافی هستند.
۱-۱۱-۲) جامعه آماری سازمان های منتخب جهت پاسخ گویی به پرسشنامه دوم، شامل سازمان های داخلی است که ماژول های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان را پیاده سازی نموده اند.

نمونه آماری
۱-۱۲-۱) نمونه آماری خبرگان جهت پاسخ گویی به پرسشنامه اول، ش
امل خبرگان در دسترسی می باشد که دانش و تجربه لازم را در زمینه پیاده سازی این سیستم دارا می باشند.
۱-۱۲-۲) نمونه آماری سازمان های منتخب جهت پاسخ گویی به پرسشنامه دوم شامل سازمان های داخلی در دسترسی می باشد که ماژول های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان را پیاده سازی نموده اند. در واقع نمونه آماری برای ارزیابی دقت سیستم استنتاج فازی طراحی شده، شامل چند سازمان منتخب در دسترس در ایران است که این سیستم را پیاده سازی نموده اند.

روش نمونه گیری
روش نمونه گیری خبرگان به دلیل محدودیت دسترسی به خبرگان، به صورت قضاوتی می باشد. همچنین روش نمونه گیری سازمان های منتخب بر اساس سازمان ها و صنعت مرتبط با آن ها به صورت روش نمونه گیری قضاوتی بوده است.

روش های مورد نظر برای تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این پژوهش با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS آزمون هایی از قبیل آزمون آلفای کرونباخ جهت سنجش پایایی ابزار مورد نظر در پژوهش (پرسشنامه)؛ آزمون کولموگروف-اسمیرنف جهت شناسایی توزیع داده های حاصل از پرسشنامه نخست؛ آزمون دو جمله ای جهت شناسایی شاخص های سنجش مورد تایید خبرگان؛ تحلیل همبستگی جهت شناسایی ارتباط میان شاخص ها و در نهایت تحلیل عاملی بر روی عامل ها و شاخص های سنجش شناسایی شده جهت یافتن عامل های نهایی تاثیر گذار بر موفقیت پیاده سازی پروژه مدیریت منابع سازمان صورت گرفته است. در ادامه با بهره گرفتن از نرم افزار MATLAB، سیستم استنتاج فازی به منظور ارزیابی میزان موفقیت سازمان ها از پیاده سازی سیستم های مدیریت منابع سازمان طراحی شده است. در این نرم افزار با وارد کردن شاخص های سنجش میزان موفقیت پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان و وزن مرتبط با هر یک از آن ها به عنوان متغیرهای ورودی تحقیق، میزان احتمال موفقیت سازمان منتخب در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان مورد ارزیابی قرار گرفته است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...