نگارش پایان نامه در مورد اثر چرخه های تجاری بر سیاست های تامین مالی سرمایه گذاری شرکت های ... |
![]() |
منگ و همکاران
۲۰۱۳
شرکت های کارآفرین و تامین مالی از طریق بدهی
فعالیت های کار آفرینی توانایی شرکت برای وام گرفتن از بانک را افزایش می دهد.
۲-۷- جمع بندی:
در فصل دوم، ابتدا در مورد اهمیت تامین مالی در اقتصاد کشورها و جایگاه بورس اوراق بهادار، در تامین مالی شرکت ها بحث شده و سپس شیوه ها و روش های مختلف تامین مالی از منظرهای مختلف و نظریه های متعدد ارائه شده توسط محققین در این مورد، به همراه اصول تامین مالی اسلامی آورده شده، سپس سرمایه گذاری، ماهیت آن و اهمیت بازارهای مالی توضیح داده شده و در ادامه چرخه های تجاری، مفهوم، ویژگیها، تعاریف و طبقه بندی آنها، مورد بررسی قرار گرفت؛ در بسیاری از تحقیقات روش های مختلف تامین مالی شرکت ها اثر بحرانهای مالی به روی آن، رابطه آن با بازده سهام یا نسبت های سود آوری، و غیره مورد بررسی قرار گرفته است و در مورد چرخه های تجاری، شناسایی آنها در اقتصاد ایران، نقش تکانه های نفتی در چرخه های تجاری و یا تاثیر این چرخه ها بر رشداقتصاد، اندازه گیری این چرخه ها و یا ارتباط با داده های حسابداری مورد تحقیق قرار گرفته است؛ ولی تحقیق حاضر اثر این چرخه ها را بر سیاست های تامین مالی شرکت ها مورد پژوهش قرار می دهد.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
تحقیق عبارت است از، یک عمل منظم که در نتیجه آن پاسخ هایی برای سوال های مورد نظر و مطرح شده پیرامون موضوع تحقیق، بدست می آید . تحقیق فرایندی است که، از طریق آن می توان درباره ناشناخته ها به جستجو پرداخت و نسبت به آن شناخت لازم را کسب کرد . در این فرایند از چگونگی گردآوری شواهد و تبدیل آن به یافته ها ، تحت عنوان روش شناسی یاد می شود (خاکی ، ۱۳۹۱)
در فصل گذشته، ادبیات و پیشینه تحقیق بررسی شد؛ مفهوم چرخه های تجاری به همراه روش های مختلف تامین مالی داخلی وخارجی و نظریه های مربوط به آن ها بیان شد. با توجه به این که انتخاب روش مناسب پژوهش در دستیابی به اهداف مورد نظر بسیار اهمیت دارد، در این فصل ضمن طرح مجدد فرضیه ها ، قلمرو تحقیق ، روش گرداوری داده ها ، متغییر ها و نحوه محاسبه آنها تشریح و در نهایت مدل های مورد نظر و روش تجزیه و تحلیل داده ها تبیین می گردد .
۳-۲-روش تحقیق
روش تحقیق براساس هدف، به دو دسته بنیادی و کاربردی تقسیم می شود .زمانی که پژوهش برای افزایش دانش و درک از مسائل خاص سازمانی اتفاق می افتد، پژوهش بنیادی یا پایه ای نامیده می شود و وقتی پژوهش به قصد کاربرد نتایج برای حل مساله خاص انجام می شود، پژوهش کاربردی نامیده می شود(دانایی فرد ودیگران،۱۳۹۰، ۳۳-۳۲).
بنابراین روش تحقیق حاضر از نوع کاربردی است .روش تحقیق براساس شیوه انجام تحقیق، به دو دسته آزمایشی و غیر آزمایشی تقسیم بندی می شود که روش تحقیق حاضر، از نوع روش تحقیق غیر آزمایشی همبستگی می باشد.از نظر وضعیت داده ها نیز پژوهش حاضر پس رویدادی است.
روش گرد آوری اطلاعات ( میدانی ، کتابخانه ای و غیره ) :
اطلاعات مورد نیاز بخش ادبیات تحقیق، از کتب و مجلات تخصصی فارسی و لاتین و مقالات استخراج شده از اینترنت، گردآوری شده است (روش کتابخانهای). دادهها مورد نیاز برای آزمون فرضیههای تحقیق از گزارشات بورس (صورتهای مالی سالانه و یادداشتهای توضیحی)، آمار معاملات روزانه سهام از طریق سایتهای اینترنتی بورس برای دوره زمانی ۱۰ ساله (۱۳۹۱-۱۳۸۲) گردآوری و جهت محاسبه متغیرهای تحقیق، در یک بانک اطلاعاتی ذخیره شده است. همچنین از نرمافزارهای اطلاعرسانی سازمان بورس شامل نرمافزار رهآورد و تدبیر پرداز نیز برای تکمیل و کنترل اطلاعات استفاده شده ا
۳-۳-فرضیات تحقیق:
فرضیه ۱ : وضعیت اقتصادی بر کل بدهی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران موثر است.
فرضیه ۲ : وضعیت اقتصادی بر بدهی های بلند مدت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران موثر است.
فرضیه ۳ : وضعیت اقتصادی بر بدهی های کوتاه مدت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
فرضیه ۴ : وضعیت اقتصادی بر اعتبار تجاری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
فرضیه ۵ : وضعیت اقتصادی بر بدهی خالص در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
فرضیه ۶ : وضعیت اقتصادی بر اعتبار تحاری خالص در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
فرضیه ۷ : وضعیت اقتصادی بر سرمایه گذاری در دارایی ثابت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
فرضیه ۸ : وضعیت اقتصادی بر سود سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
فرضیه ۹ : وضعیت اقتصادی بر عملکرد در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، موثر است.
۳-۴-قلمرو تحقیق
هر تحقیق باید دارای قلمرو و دامنه مشخصی باشد تا محقق در تمامی مراحل تحقیق ، بر موضوع تحقیق احاطه کافی داشته باشد .
قلمرو موضوعی تحقیق
این تحقیق به بررسی اثر وضعیت اقتصادی، یعنی دوره های رکود و رونق اقتصادی که بیان کننده معیار چرخه های تجاری است؛ بر روش های تامین مالی و سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، می پردازد.
قلمرو زمانی تحقیق
قلمرو زمانی تحقیق از سال ۱۳۹۱-۱۳۸۲ را در بر می گیرد.
قلمرو مکانی تحقیق:
قلمرو مکانی این تحقیق، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را دربر می گیرد.
۵-۳-جامعه آماری
جامعه آماری، عبارت است از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی مشخص (جهانی یا منطقه ای)، دارای یک یا چند صفت مشترک باشند(اسلامی،۱۳۹۱، ۷۰).
جامعه آماری این پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره ده ساله ۱۳۹۱-۱۳۸۲ می باشد.
۳-۶- روش نمونه گیری و حجم نمونه
معمولأ انجام هر پژوهشی،"هزینه” و “زمان” بر است؛ به همین دلیل در پژوهش های بزرگ،امکان بررسی افراد(جمعیت)، جامعه(سازمان) به صورت سرشماری وجود ندارد؛ لذا پژوهشگران با توجه به چنین واقعیتی می کوشند با شیوه های نمونه گیری،داده هایی را از نمونه درباره جامعه به دست آورند و در نهایت به تعمیم این اطلاعات، درباره جامعه اصلی قضاوت نمایند. پژوهشگر باید با توجه به ویژگی های روش تحقیق، ماهیت داده ها، نوع ابزار گرداوری آن ها و ساختار جامعه آماری، نمونه ای را که بیانگر کیفیت و کمیت (معرف)جامعه باشد؛ انتخاب کند(خاکی،۱۳۹۱، ۱۳۸)
زمانی که پژوهشگر افراد با ویژگی های خاص را با این فرض پیدا می کند که این ویژگی های متفاوت به طور سیستماتیک در کل جمعیت توزیع شده است و براین اساس “سهمی"درست ومناسب از افراد را بر می گزیند که نشان دهنده تغییرات ویژگی ها بوده ودر نهایت به یک نمونه نمایانگر ختم می شود از نمونه گیری سهمیه ای استفاده کرده است (خاکی ،۱۳۹۱، ۲۲۲).
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 03:53:00 ق.ظ ]
|