ناحیه یک

 

۵۵۸

 

۸۰۹۷

 

 

 

ناحیه دو

 

۳۲۰

 

۴۴۲۹

 

 

 

جمع

 

۸۷۸

 

۱۲۵۲۶

 

 

 

۳-۳-۲ روش نمونه گیری و حجم نمونه: نمونه گیری به محقق این امکان را می دهد که با صرف امکانات کمتر به نتایج مطلوب دست یابد و از زمان و هزینه و نیروی کار صرفه جویی نماید(پاشا شریفی،۱۳۸۳: ۶۵). تعیین حجم نمونه و اندازه گروه نمونه یکی از مسائل عمده است که هر محقق در تحقیق خود با آن مواجه است. با توجه به جامعه آماری و با توجه به روش پژوهش جهت انتخاب نمونه از شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی استفاده شده است. حجم نمونه آماری براساس جدول برآورد حجم نمونه از جدول مورگان تعیین شده است که شامل ۲۶۵ دبیر زن و ۳۷۳ دانش آموز دختر می باشد.
۳-۴ ابزار جمع آوری اطلاعات
ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش دو پرسشنامه محقق ساخته است. هر دو پرسشنامه دبیران و دانش آموزان به منظور شناسایی و مقایسه میزان سواد فناورانه دبیران و دانش آموزان تهیه شده است. سوالات هر دو پرسشنامه از لحاظ محتوا یکسان است و به منظور مقایسه دبیران و دانش آموزان تهیه شده است. هر دو پرسشنامه بر اساس شاخص های سواد فناورانه انجمن آموزشی آمریکا تهیه شده که دارای پنج مؤلفه و ۲۰ استاندارد است. هر دو پرسشنامه دارای ۳۵ گویه بوده که گویه های یک تا پنج آن مربوط به فهم ماهیت فناوری، گویه های شش تا چهارده مربوط به فهم ارتباط فناوری و جامعه، گویه‌های پانزده تا هجده مربوط به فهم طراحی فناوری، گویه های نوزده تا بیست و چهار مربوط به کسب توانایی های لازم در جهان فناورانه و گویه های بیست و پنج تا سی و پنج به نحوه درک فناوری در جهان اطراف مربوط می شود. هر دو پرسشنامه بر اساس مقیاس هفت درجه ای لیکرت تنظیم شده است. روایی هر دو پرسشنامه براساس نظرات اصلاحی هفت نفر از متخصصان فناوری و تعلیم و تربیت صورت گرفته است روایی محتوایی به معنای توانایی سوال های انتخاب شده در انعکاس ویژگی های سازه مورد اندازه گیری است(پولیت و بک[۷۸]، ۲۰۰۶) و به این مطلب اشاره می کند که نمونه سوال های مورد استفاده در یک آزمون تا چه حد معرف کل جامعه ی سوال های ممکن است که می توان از محتوا یا موضوع مورد نظر تهیه کرد. هر چه آزمون از این لحاظ بهتر باشد، دارای روایی بیشتری است(سیف، ۳۸۰:۱۳۷۶). پایایی اندازه گیری به معنای آن است که ببینیم دقت اندازه های به دست آمده تا چه اندازه است. مثلا می خواهیم بدانیم اگر افراد نمونه ای را که قبلا مورد آزمون قرار گرفته اند بار دیگر با همان روش قبلی و از نظر همان خصوصیات اندازه گیری کنیم نتایجی که حاصل می شود با چه دقتی تکرار شده است(لطف آبادی،۲۳۴:۱۳۸۵). برای سنجش پایایی از نرم افزار SPSS و از روش آلفای کرانباخ استفاده شده است. این روش میزان همبستگی گویه ها را با هم می سنجد که در این پژوهش، میزان پایایی پرسشنامه دانش آموزان به ترتیب با بهره گرفتن از آلفای کرانباخ۹۲% و ۸۹٪ بوده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۳-۵ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
بعد از جمع آوری اطلاعات با بهره گرفتن از برنامه رایانه ای SPSS اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.تجزیه و تحلیل داده ها این پژوهش در دو بخش توصیفی و استنباطی انجام شده است. در بخش آمار توصیفی از فراوانی، درصد، جداول و در بخش آمار استنباطی از روش های غیر پارامتریک مانند آزمون های خی دو، من ویتنی یو استفاده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش
۴-۱ مقدمه
در این فصل از پژوهش با بهره گرفتن از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی مناسب، داده های جمع‌ آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و در دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی نمونه مورد مطالعه و تحلیل سؤالات پژوهش، اطلاعات به دست آمده ارائه می‌گردد.
۴-۲ توصیف مشخصات جمعیت شناختی نمونه مورد مطالعه
الف) توصیف مشخصات جمعیت شناختی دبیران:
میزان تحصیلات دبیران مورد مطالعه:
جدول۴-۱: فراوانی و درصد فراوانی نمونه دبیران مورد مطالعه به لحاظ میزان تحصیلات

 

 

شاخص
میزان تحصیلات

 

فراوانی

 

درصد فراوانی

 

 

 

کارشناسی

 

۱۳۸

 

۱/۵۲

 

 

 

کارشناسی ارشد

 

۱۱۷

 

۱/۴۴

 

 

 

دکتری

 

۱۰

 

۸/۳

 

 

 

جمع

 

۲۶۵

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...