تحقیقات انجام شده در مورد بررسی توابع تقاضای پول و بهینه پول با تأکید بر ... |
![]() |
نام متغیر
ضریب
انحراف معیار
آماره t
Prob
LM2(-1)
۵۵/۰
۰۹۷/۰
۶۱/۵
۰۰/۰
LY
۸۲/۰
۱۵/۰
۳/۵
۰۰/۰
LR
۳۱۷/۰-
۰۷۹/۰
۹۸/۳-
۰۰/۰
C
۰۲/۴-
۷۷/۰
۲/۵-
۰۰/۰
تفسیر الگوی کوتاهمدت نقدینگی:
ضرایب الگو نشان میدهند رابطه کوتاهمدت بین تولید ناخالص داخلی و نقدینگی مستقیم و معنیدار بوده و رابطه کوتاهمدت بین نرخ سود علیالحساب سپرده بانکی نیز معکوس میباشد؛ با این تفسیر که متغیرها در سطح اطمینان ۹۵ درصد معنیدار میباشد؛ همانگونه که در مبانی نظری مطرح شده است. همچنین در مقایسه ضرایب با یکدیگر، تولید ناخالص داخلی بیشترین نقش توضیح دهنده را بر نقدینگی دارد و میتوان اینگونه بیان نمود که به ازای هر یک درصد تغییر در لگاریتم تولید ناخالص داخلی ۸۲ درصد نقدینگی تغییر میکند. ضریب لگاریتم نقدینگی سال قبل نیز با مقدار (۵۵/۰) دارای توضیح دهندگی نسبتاً خوبی در مقایسه با سایر متغیرهای مدل است. و اما کشش تقاضای نقدینگی نسبت به نرخ سود علیالحساب بانکی نیز برابر با ۳۱ درصد میباشد. نتیجه آزمون بنرجی بدین صورت است:
آماره t محاسبه شده توسط آزمون بنرجی در مقایسه با کمیت بحرانی ارائه شده توسط بنرجی و دیگران برابر با (۳٫۳۵-) در سطح اطمینان ۹۵ درصد بزرگتر بوده، لذا فرضیه H0 را نمیتوان پذیرفت و وجود رابطه تعادلی بلندمدت میان متغیرهای الگو تأیید میشود.
در مقایسه رابطه برآورد شده فوق با رابطهای که در آن نرخ ارز موزون به عنوان متغیر جانشین پول مطرح شده است، همانطور که مشاهده میگردد وجود این متغیر، تنها ضریب نرخ سود علیالحساب را به طور ناچیز متأثر می سازد؛ به طوریکه تنها ۱/۰ تغییر در برآوردهای صورت گرفته در دو رابطه کوتاه مدت وجود داشته است.
د) رابطه تعادلی بلندمدت تقاضای نقدینگی (M2) بدون احتساب نرخ ارز
با اطمینان از وجود رابطه بلندمدت بین متغیرهای الگو، نتایج حاصل از برآورد الگوی بلندمدت مرتبط با ARDL(1,0,0,0) برای تقاضای مانده واقعی پول در جدول (۳-۵) نشان داده شده است.
جدول ۳-۵- نتایج برآورد ضرایب بلندمدت الگوی تقاضای پول به روش ARDL بر اساس معیار شوارتز بیزین بدون نرخ ارز موزون
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 11:30:00 ب.ظ ]
|