بررسی تاثیر هوش رقابتی بر فروش محصولات بیمه ای مطالعه موردی ... |
![]() |
در راستای تایید یا عدم تایید توزیع نرمال بودن داده ها جهت سنجش متغیرها از آزمون کلموگروف اسمیرونوف استفاده می گردد.
ب. آزمون همبستگی پیرسون:
ضریب همبستگی شاخصی است ریاضی که جهت و مقدار رابطه بین دو متغیر را توصیف میکند. ضریب همبستگی درمورد توزیع های دویا چند متغیره به کار می رود.
-
-
- اگر مقادیر دو متغیر شبیه هم تغییر کند یعنی با کم یا زیاد شدن یکی دیگری هم کم یا زیاد شود به گونه ای که بتوان رابطه آنها را به صورت یک معادله بیان کرد گوییم بین این دو متغیرهمبستگی وجود دارد. برای سنجش همبستگی ضرایب گوناگون به کار می رود که مهمترین آنها ضریب همبستگی ساده پیرسون ، ضریب همبستگی اسپیرمن و ضریب همبستگی کندال است(آذرومومنی،۱۳۸۰،۲۲۰-۲۴۰).
-
-
- اگر هر دو متغیر با مقیاس رتبه ای باشند از شاخص تاو- کندال استفاده می کنیم.
-
- اگر هر دو متغیر با مقیاس نسبتی و پیوسته باشند از ضریب همبستگی پیرسون استفاده می شود.
-
- اگر هر دو متغیر با مقیاس نسبتی و گسسته باشند از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده می کنیم.
در نظر می گیریم ضریب همبستگی این دو را σy وσx را باانحراف معیارهای y وx دو متغیر تصادفی نشان داده وبه صورت زیر تعریف می کنیم: Pبا ضریب همبستگی همواره بین ۱+ و ۱- در نوسان است. اگر ضریب همبستگی کمتر از صفر باشد همبستگی ناقص و منفی است یعنی با افز ایش یک متغیر دیگری کاهش می یابد اگر ضریب همبستگی بزرگتر از صفر باشد ناقص و مثبت است یعنی با افزایش ی ک متغیر، دیگری نیز افزایش می یابد اگر صفر باشد نشان دهنده عدم وجود همبستگی است در راستای تایید یا عدم تایید فرضیات یا به عبارتی بررسی رابطه متغیر مستقل و ابعاد با متغیر وابسته آن از ضریب همبستگی پیرسون استفاده می گردد.(همان)
ج. آزمون رگرسیون
در تحلیل رگرسیون هدف پیش بینی تغییرات یک یا چند متغیر وابسته (ملاک) با توجه به تغییرات متغیرهای مستقل (پیش بین) است.
چنانچه هدف پیش بینی یک متغیر ملاک از چند متغیر پیش بین باشد از مدل رگرسیون چندگانه استفاده می شود. در صورتی که هدف، پیش بینی همزمان چند متغیر ملاک از متغیرهای پیش بین یا زیر مجموعه ای از آنها باشد از مدل رگرسیون چند متغیری استفاده می شود. در تحقیقات رگرسیون چندگانه هدف پیدا کردن متغیرهای پیش بینی است که تغییرات متغیر ملاک را چه به تنهایی و چه مشترکا پیش بینی کند. ورود متغیرهای پیش بین در تحلیل رگرسیون به شیوه های گوناگون صورت می گیرد.(همان)
در این جا سه روش اساسی مورد بحث قرار می گیرد:
الف) روش همزمان، ب)روش گام به گام، ج) روش سلسله مراتبی
در روش همزمان تمام متغیرهای پیش بین با هم وارد تحلیل می شود. در روش گام به گام اولین متغیر پیش بین بر اساس بالاترین ضریب همبستگی صفرمرتبه با متغیر ملاک وارد تحلیل میشود. از آن پس سایر متغیرها پیش بین بر حسب ضریب همبستگی تفکیکی (جزئی) و نیمه تفکیکی (نیمه جزئی) در تحلیل وارد می شود. در این روش پس از ورود هر متغیر جدید ضریب همبستگی نیمه تفکیکی یا تفکیکی ، تمام متغیرهایی که قبلا در معادله وارد شده اند به عنوان آخرین متغیر ورودی مورد بازبینی قرار می گیرد و چنانچه با ورود متغیر جدید معنی داری خود را از دست داده باشد، از معادله خارج می شود. به طور کلی در روش گام به گام ترتیب ورود متغیرها در دست محقق نیست. در روش سلسله مراتبی ترتیب ورود متغیرها به تحلیل بر اساس یک چارچوب نظری یا تجربی مورد نظر محقق صورت می گیرد. به عبارت دیگر پژوهشگر شخصا درباره ترتیب ورود متغیرها به تحلیل تصمیم گیری می کند. این تصمیم گیری که قبل از شروع تحلیل اتخاذ میشود می تواند بر اساس سه اصل عمده زیر باشد.(همان)
- رابطه علت و معلولی.
- رابطه متغیرها در تحقیقات قبلی.
- ساختار طرح پژوهشی.
بنابراین در راستای تایید یا عدم تایید فرضیات یا به عبارتی بررسی تاثیر متغیر مستقل و ابعاد آن بر
متغیر وابسته از ضریب همبستگی پیرسون استفاده می گردد
آزمون مقایسه میانگین تک نمونه ای
برای آزمون این فرضیه به کار گرفته آزمون مقایسه میانگین تک نمونه ای(آزمون می شود که آیا یک نمونه مورد نظربه جامعه ای با میانگین مشخص تعلق دارد یا خیر .یا به عبارتی میانگین یک نمونه را با میانگین جامعه مقایسه می کند. درواقع به دنبال پیدا کردن اختلاف و تفاوت بین میانگین نمونه و میانگین جامعه است . با توجه زیاد تعداد نمونه ( ۱۴۴ ) تحقیق لذا نتایج آزمون در راستای بررسی T – Student برابر خواهد شد بنابراین از آزمون T-Student با نتایج آزمون وضعیت سطح هوشمندی رقابتی در فروش محصولات بیمه استفاده شده است.
د. آزمون فریدمن:
هنگام بررسی نظرات یک گروه در چند زمینه از آزمون فریدمن استفاده می شود. به عبارتی بر اساس نظرات افراد (پاسخی که به سوالات پرسشنامه می دهند) اولویت هر کدام ازموارد را بر اساس رتبه بندی معنی دار(یا گرایشات معنادار افراد به هر کدام از متغیر ها ) مشخص خواهد شد. به عبارت متغیر همبسته از یک جامعه مشابه می آیند.برای K دیگر فریدمن این فرضیه صفر را می آزماید که طبقه بندی می شود. آماره آزمون برپایه این طبقات است. k متغیر از ۱تا k هر موقعیت
لذا می توان اینگونه بیان نمود که جهت اولویت بندی میزان تاثیر ابعاد متغیر مستقل (هوش رقابتی)
بر متغیر وابسته (میزان فروش محصولات بیمه) در جامعه مورد پژوهش از آزمون فریدمن استفاده شده است.
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
این فصل از تحقیق، که به دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی تقسیم می شود به بررسی و تحلیل داده ها اختصاص دارد. در بخش اول در دو قسمت در قسمت اول با بهره گرفتن از فراوانی، درصد فراوانی و درصد فراوانی تجمعی و نمودار به تعریف متغیرهای تعدیل کننده پرداخته ایم در قسمت دوم با بهره گرفتن از فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و سایر آماره ها اطلاعات موجود در پرسشنامه در قالب جداول و نمودارهای آماری خلاصه شده و در بخش آمار استنباطی با بهره گرفتن از آزمون های مناسب آماری به بررسی فرضیات تحقیق می پردازیم.
۴-۲- آمار توصیفی
۴-۲-۱- قسمت اول: بررسی متغیرهای تعدیل کننده
۴-۲-۱-۱- جنسیت
نمودار(۱-۴): نمودار فراوانی جنسیت
جدول (۱-۴ ) :توزیع فراوانی و درصد آزمودنی ها بر حسب جنسیت آنها
جنسیت | فراوانی | درصد | درصد تجمعی |
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 12:54:00 ق.ظ ]
|