بررسی رابطه بین هوش هیجانی کارکنان و ارتباط سازمان با مشتری ... |
![]() |
طبق مقدار ستون معنیداری جدول بالا و جداول قبل باید گفت که روابط سازمان با مشتری به طور حتم به صورت معنیداری با هوش هیجانی در ارتباط میباشد.
۴-۴- نتیجه گیری
با در نظر گرفتن چند مطلب در نهایت مناسبترین و کاملترین مدلی که میتواند مقادیر روابط سازمانی را به خوبی در بر گیرد و برای برنامه ریزی میتوان به آن استناد کرد را معرفی میکنیم.
۱ – با توجه به نتایج دو روش قدم به قدم و روش یک حذفی متوجه شدیم در مدل نهایی نباید متغیر آگاهی اجتماعی حضور داشته باشد
۲- در مدل سه متغیره نهایی که در هر دو روش آورده شد ملاحظه میکنیم مقادیر ضرایب دو متغیر خود آگاهی و خود مدیریتی منفی میباشد که این اتفاق بر خلاف فرض و نامعقول میباشد
۳- در بررسی خلاصه مدل متوجه شدیم مدل نهایی سه متغیره به شدت دارای کارایی مناسب است اما این میزان کارایی از نظر آماری مقداری نامعقول است و دیده میشود مدل تک متغیره شامل عامل مدیریت روابط نیز دارای کارایی مناسب بیش از ۹۰% است که مقداری مناسب ودرست به نظر میرسد
۴- مقدار ضریب متغیر مدیریت روابط در مدل نهایی هر دو روش مقداری مثبت است که این اتفاق نمیتواند تصادفی باشد
۵- ضریب همبستگی پیرسن عامل مدیریت روابط با متغیر پاسخ درونی ارتباط سازمان با مشتری به شدت زیاد است و نزدیک یک میباشد.
۶-ضریب تاثیر متغیر مدیریت روابط در رابطه رگرسیونی نسبت به باقی متغیرهای دیگر در چهار فرضیه دیگر خیلی بیشتر میباشد.
پس در نهایت با توجه به مطالب بالا بهترین مدل رگرسیونی که میتواند ما را برای برنامه ریزی آینده به خوبی هدایت و راهنمایی کند مدل است که با توجه به مقادیر برازش این خط است. که نشان میدهد ویژگی مدیریت روابط از هوش عاطفی هر کس به شدت بر روابط او با مشتری تاثیر گذار میباشد.
۷- در مورد سوالات باز موجود در پرسشنامه ها ، از آنجا که این سوالات توسط پاسخ دهندگان تکمیل نشده بودند ، لذا محقق نتوانست در تجزیه و تحلیل آنها به یک جمع بندی کلی دست یابد .
۵-۱- مقدمه
هر پژوهشی با هدف دستیابی ربه نتایجی جهت افزایش آگاهی و یا کمک به تصمیم گیری در مورد مسئله ای خاص ، صورت می گیرد و ارزش آن به میزان کمکی بستگی دارد که در این راستا به پژوهشگر یا تصمیم گیرنده می کند . هدف این پژوهش بررسی اثر هوش عاطفی کارکنان بر ارتباط سازمان با مشتری بوده است .در فصل قبل دادههای بدست آمده از طریق پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و به اطلاعاتی قابلاستفاده تبدیل شدهاند. در این فصل خلاصهای از تحقیق جاری نشان داده میشود، بعد از آن، نتایج حاصل از این پژوهش، در قالبِ نتایج توصیفی و استنباطی ارائه شده و در انتها نیز به تفکیک، پیشنهادهایی کاربردی به مدیران سازمانها و محققان آینده داده میشود.
۵-۲- نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری
مدل شایستگی های عاطفی گولمن (۱۹۹۸) هوش عاطفی را دارای ۴ مؤلفه می داند. بر این اساس، در این پژوهش رابطه میان ۴ مؤلفه هوش عاطفی و ارتباط سازمان با مشتری بررسی شده است.
در ارتباط با فرضیه یک که بیان می کند بین خودآگاهی و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان ) رابطه معناداری وجود دارد.نتایج به دست آمده حاکی از وجود رابطهای قوی میان این دو متغیر می باشد(۰۵/۰ > P و.۸۵۶= r )
فرضیه دوم بیان می کند که بین خودمدیریتی و مدیریت ارتباط با مشتری بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان ) رابطه معناداری وجود دارد.نتایج پژوهش نشان داد که میان این دو متغیر در سطح معنیداری پنج درصد، ۷۹درصد رابطه وجود دارد (۷۹/۰ = r ) و این یعنی خودمدیریتی یکی از عوامل پیشبینی کننده ارتباط سازمان با مشتری تشخیص داده شد. پس کارکنانی که بتوانند در یک لحظه خاص احساسات و عواطف خود را تشخیص داده و درک کنند، در زمینه به کارگیری مؤثر عواطف خود و دیگران، در روابط اجتماعی و همچنین به عنوان راهنمایی برای تصمیمگیری موفقتر می باشند .
فرضیه سوم بیان می کند که بین آگاهی اجتماعی و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان)رابطه معناداری وجود دارد.نتایج پژوهش نشان داد که میان این دو متغیر در سطح معنیداری پنج درصد، ۱۸ درصد رابطه وجود دارد (۱۸/۰ = r )، این امر حاکی از آن است که رابطه قوی بین این دو متغیر وجود ندارد و مدل خطی مورد نظر به اندازه کافی مناسب نیست و علاوه بر آن خط رگرسیون برازش شده بدست آمده رابطه کاهنده را میان این دو متغیر نشان می دهد .
فرضیه چهارم بیان می کند که بین مدیریت روابط و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان)رابطه معناداری وجود دارد.نتایج پژوهش نشان داد که میان این دومتغیر در سطح معنیداری پنج درصد، ۹۳ درصد رابطه وجود دارد (۹۳/۰ = r ). این امر حاکی از وجود رابطه مثبت و بسیار قوی میان مدیریت روابط و ارتباط سازمان با مشتری میباشد. پس کارکنان دارای مهارت مدیریت روابط با برقراری روابط خوب و دوستانه با مشتریان موجب بهبود روابط با آنان خواهند شد.
اما در مورد فرضیه اصلی که بیان می کند بین هوش هیجانی و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران (شعب استان لرستان)رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از آنجاکه در بررسی این فرض به دنبال یک رابطه کلی هستیم با توجه به ضرایب بدست آمده می توان نتیجه گرفت که مدل فرض مورد نظر به کلی مورد تایید قرار نگرفته و عامل مدیریت روابط اجتماعی از مدل نهایی حذف شده و مهمترین عامل مدیریت روابط اجتماعی و بعد از خود مدیریتی و در نهایت خود آگاهی به عنوان یک متغیر تاثیر گذار وارد مدل مورد نظر شدهاند و همچنین میبینیم وجود مقدار ثابت در مدل فقط در مدل نهایی معنیدار میباشد.
در جدول ۵-۱ فرضیه های پژوهش و نتایج حاصله، به طور خلاصه، آورده شده است.
جدول۵-۱ همبستگی مؤلفه های مختلف ارائه شده در پژوهش
فرضیه های فرعی
نتیجه تحلیل
۱) فرضیه یک که بیان می کند بین خودآگاهی و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان ) رابطه معناداری وجود دارد.
تأییدشد.
۲) فرضیه دوم بیان می کند که بین خودمدیریتی و مدیریت ارتباط با مشتری بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان ) رابطه معناداری وجود دارد.
تأییدشد.
۳) فرضیه سوم بیان می کند که بین آگاهی اجتماعی و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان)رابطه معناداری وجود دارد.
تأییدنشد.
۴) فرضیه چهارم بیان می کند که بین مدیریت روابط و مدیریت ارتباط با مشتری در بانک مهر ایران ( شعب استان لرستان)رابطه معناداری وجود دارد.
تأییدشد.
فرضیه اصلی
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 11:02:00 ب.ظ ]
|