استراتژی تحلیل­نگر[۶۸]
استراتژی تدافعی[۶۹]
استراتژی واکنشی[۷۰]
در این پژوهش دو فرضیه زیر مورد آزمون قرار گرفته است:
استراتژی مؤسسه یک عامل اصلی موفقیت است
در بانک­هایی که استراتژی متفاوتی را اتخاذ می­نمایند عوامل اصلی موفقیت فرق می­ کنند
جامعه آماری این مطالعه مدیران ۳۷۵ بانک محلی در شهر تایپه[۷۱] است و از پرسشنامه جهت جمع­آوری اطلاعات از مدیران شعب استفاده شده است. در این پرسشنامه ­ها، در مورد اهمیت ۲۵ عامل که در موفقیت بانک­ها مؤثرند، با بهره گرفتن از طیف لیکرت سوال شده است، پرسشنامه ­ها همراه با یک نامه که در آن اهداف پژوهش توضیح داده شده بودند در سال۱۹۷۷ به مدیران شعبات فوق­الذکر پست شدند.
بر مبنای این مطالعات ۲۲ عامل موفقیت در رابطه با بانک­های تجاری به شرح زیر شناسایی شدند:
شهرت و تصویر خوب بانک ۲- مکان بانک ۳- تعداد شعبات بانک ۴- کمیت و محتوای خدمات ۵- نرخ بهره و کارمزدها ۶- مهربان و مؤدب بودن کارمندها ۷- آگاهی حرفه­ای کارمندان ۸- روابط بلندمدت با مشتریان ۹- توانایی مدیریت مدیر بانک ۱۰- توانایی حسابرسی داخلی و کنترل ۱۱- توانایی کامپیوتری کردن امور ۱۲- استحکام سیستم بانکی ۱۳- جذب سپرده­ها ۱۴- فعال بودن در حوزه ­های جدید ۱۵- توسعه فعالیت­های جهت ارضای تقاضای تأمین نشده مشتری ۱۶- تقسیم بازار و انجام بازاریابی فردی ۱۷- به کارگیری فعالیت­های صحیح پیشبرد و فروش ۱۸- تشخیص فعالیت­های دیگر بانک­ها ۱۹- پیش ­بینی دقیق کسب و کار بانکی آینده ۲۰- بازار اوراق قرضه و سهام در حال پیشرفت ۲۱- سیاست کاهش محدودیت­های دولتی ۲۲- توانایی مدیریت دارایی­ ها و بدهی­ها، در این پژوهش از تجزیه و تحلیل عاملی جهت شناسایی ترکیبی از عوامل اصلی موفقیت استفاده شده است.
از تحلیل چند عاملی واریانس برای بررسی تفاوت اهمیت نسبی هر یک از عوامل اصلی موفقیت با توجه به استراتژی­ های اتخاذ شده استفاده شده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
یافته­های پژوهش نشان می­ دهند که شهرت و تصویر خوب بانک، مهربان و مؤدب بودن کارمندان و توانایی مدیریت مدیر بانک مهمترین عوامل موفقیت و به­ کارگیری فعالیت­های صحیح پیشبرد فروش، تقسیم بازار، انجام بازاریابی فردی و بازار اوراق قرضه و سهام در حال پیشرفت کم اهمیت­ترین عوامل موفقیت هستند.
عوامل فوق­الذکر به صورت ۴ عامل زیر تلفیق شده ­اند: ۱- توانایی مدیریت عملیات بانک ۲- توانایی بازاریابی بانک ۳- توانایی توسعه نام و نشان تجاری بانک ۴- توانایی مدیریت بازار مالی. یافته­های پژوهش همین­طور نشان می­دهد که استراتژی­ های مختلف اتخاذ شده اثری متفاوت روی عوامل اصلی موفقیت دارد. در استراتژی­ مدافعه­گر بیشترین امتیاز به توانایی مدیریت عملیات بانکی، در استراتژی آینده­نگر و خلاق بیشترین امتیاز به توانایی توسعه نام و نشان تجاری بانک داده است.
یونگ و جانگ[۷۲] (۲۰۰۶) با عنوان مطالعه سودآوری بلندمدت در بانک های تایوان به بررسی عملکرد بانکداری بخشی ازنظام بانکداری درسطح جهان در ارتباط با کاهش هزینه ها را با بهره گرفتن از الگوی هموارسازی نوسانات در قالب حدود تعیین شده در کشورتایوان مطالعه نمود. اونظامهای بانکداری را به دو دسته اصلی یکی نظام بانکداری تجاری و دیگری سرمایه گذاری تقسیم نموده است طبق بررسی­های وی درکشورآمریکا نظام بانکی مجزا بوده بانک­های تجاری وسرمایه­گذاری به صورت مجزا از یکدیگر فعالیت می­نمایند. درکشورهای اروپایی نظام بانکداری جامع بوده و بانک­ها به صورت ترکیبی از دو نظام فوق فعال هستند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می­دهد که خدمات بانکی مهمترین عامل در سودآوری و کسب منفعت برای شعب بانکی مورد مطالعه محسوب می­ شود. در ادامه کارکنان بانکها مهمترین و اساسی­ترین عامل جهت دستیابی به افزایش سودآوری و کسب منفعت محسوب شده است.
راچ ماواتی و سیام سول حکیم[۷۳](۲۰۰۴ )، با عنوان کشف عوامل موثر بر سپرده مضاربه بانک­های اندونزی با بهره گرفتن از روش هم­افزایی اقتصاد سنجی چهار متغیر تعداد شعب، تولید ناخالص داخلی، نرخ سود سهم، نرخ بهره که تصور میشد در حجم سپرده مضاربه موثر هستند مورد آزمون قرار گرفت
روش هم­افزایی نشان داده است که تعداد شعب بانک­های اسلامی و نرخ سهم سود به میزان قابل توجهی در حجم سپرده مضاربه در بلندمدت تأثیر دارند در حالی­که تولید ناخالص داخلی و نرخ بهره تآثیری نداشتند.
این تحقیق از این نظر حمایت کرده است که سپرده­گذارانی که پول خود را در بانک­های اسلامی گذاشته­اند نه تنها به دلیل ملاحظات مذهبی، بلکه به دلیل رفاه و آسایش بوده است.
علاوه بر این به منظور افزایش حجم سپرده مضاربه در اندونزی پیشنهاد شده است که شعب بیشتری از بانک­های تجاری اسلامی ساخته شود. و همچنین یک نرخ سود مطلوب به منظور جذب سپرده­گذاران بیشتر ارائه کنند.
محمود شاه حسین و سی دی کیو[۷۴] (۲۰۰۶) در مقاله­ای تحت عنوان عوامل مهم موفقیت سازمانی در پذیرش بانک­داری الکترونیک به این نتایج دست یافته­اند که عوامل بنیادی برای موفقیت بانک­داری الکترونیک: درک مشتریان، انعطاف سازمانی، دسترسی به منابع، امنیت سیستم­ها، ایجاد نام تجاری، وجود کانال­های چندگانه یکپارچه، بازاریابی ویژه کانال­های الکترونیک، یکپارچه­سازی سازمان­ها، مدیریت تغییر سیستماتیک، پشتیبانی مدیریت ارشد و خدمات خوب به مشتریان.
وی به این نتیجه رسیده است که بانک­ها نیاز دارند که تغییرات سازمانی قابل توجه به منظور در اختیار قرار گرفتن صفحات وب توسط خودشان اجرا کنند. همچنین بانک­ها نیاز دارند مدیریت­شان را همانند عناصر کلیدی و سازنده در استراتژی تجاری تغییر دهند زیرا آن­ها نیاز دارند که تغییرات ساختاری را اجرا کنند.
۲-۳-۲ پیشینه پژوهش در داخل کشور:
ناصر نادری(۱۳۷۸)، در پایان نامه کارشناسی ارشد خود، تحت عنوان بررسی و تعیین عوامل مؤثر بر جذب سپرده­های قرض­الحسنه پس­انداز در بانک تجارت(قلمرو تهران بزرگ) به این نتایج دست یافته است که: تبلیغات، مکتب و ایدئولوژی، اهداء جوائز، در فاصله اطمینان۹۵% برجذب سپرده­های قرض­الحسنه پس­انداز تأثیر داشته اند. رابطه سواد با عوامل مؤثر بر جذب سپرده­های قرض­الحسنه پس­انداز مورد بررسی قرار داده است و نتیجه گرفته است که سطح تحصیلی از عوامل مؤثر بر نگرش افراد در این زمینه بوده است. همچنین رابطه بین جنسیت و وضعیت تأهل با عوامل مؤثر بر جذب سپرده­های قرض­الحسنه مورد بررسی قرار داده است که تفاوت معنی­داری مشاهده نکرده است. وی از روش آزمون کروسکال والیس به منظور تآثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته (جذب سپرده­های قرض­الحسنه ) استفاده کرده است.
نسرین اسدی (۱۳۸۰) از مؤسسه عالی بانک­داری ایران، در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی عوامل مؤثر جذب سپرده­های مدت­دار، با الهام از مدل سبد دارایی فریدمن به بررسی عوامل غیرمدیریتی و در شکلی محدود بین سال­های ۱۳۷۳- ۱۳۷۸ پرداخته است. نتایج به­دست آمده از این تحقیق نشان داده است که درآمد ملی و نسبت نقدینگی به تولید ناخالص ملی با حجم سپرده­های پس­انداز و مدت­دار( شبه پول)، بانک­های تجاری و تخصصی نسبت مستقیم داشته است. عواملی نیز مانند نرخ تورم، شاخص قیمت سهام، پس­انداز دولت و انتشار اوراق مشارکت با متغیر وابسته مورد بحث نسبت معکوس داشته است.
داراب اسدی( ۱۳۸۶) از مؤسسه عالی بانک­داری ایران، در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی عوامل کلیدی موفقیت بانک­ها در جذب منابع غیرتعهدی(قرض­الحسنه پس­اندازی و جاری) با تأکید بر بانک مسکن به این نتیجه رسیده است که میزان استفاده از فن­آوری رایانه­ای، میزان مهارت کارکنان، میزان تنوع خدمات، میزان رضایت مشتریان از کارکنان سازمان، مطلوبیت محیط داخلی شعب، مطلوبیت محل استقرار و تبلیغات بر جذب منابع غیرتعهدی برای بانک مؤثر بوده است. روش تحقیق از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری پزوهش وی تمامی مدیران شعب بانک­های دولتی در استان کرمانشاه عنوان کرده است.
حمید سیف اصفهانی (۱۳۸۶) از مؤسسه عالی بانک­داری ایران، در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی میزان تأثیر هزینه­ های تبلیغاتی بر نرخ رشد سپرده­های بانک­های تجاری(ملی، صادرات، ملت، سپه، تجارت) به بررسی تأثیر هزینه­ های تبلیغاتی در میزان رشد سپرده­های بلندمدت، کوتاه­مدت، سپرده­های ارزی و سپرده­های قرض­الحسنه پرداخته است. جامعه آماری تحقیق و کلیه بانک­های تجاری ملی، صادرات، ملت، سپه، تجارت، رفاه کارگران بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق او، اطلاعات ثبت شده در صورت مالی بانک­ها و پیوست آن و نیز درآمد ملی سرانه، نرخ بهره، نرخ تورم، شاخص نسبت مرکز و شدت تبلیغات برشمرده است. وی از تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره در مطالعه خود استفاده نموده است. برای بررسی فرضیات از آزمون تی استیودنت استفاده نموده است. نتایج مطالعه وی حاکی از آن بوده است که در بانک­های ملی، سپه، تجارت نرخ رشد هزینه­ های تبلیغات با سپرده جاری ارتباط مستقیم داشته است ولی در بانک ملت و صادرات به رابطه مستقیمی نمی­رسد.
اسماعیل ابونوری و هادی سپانلو (۱۳۸۴) در مقاله خود تحت عنوان تجزیه و تحلیل آثار عوامل درون سازمانی بر جذب سپرده­های بانکی( مطالعه موردی: بانک ملت تهران) به بررسی تجزیه و تحلیل عوامل درون سازمانی بر جذب سپرده­های بانکی پرداخته­اند. هدف از تحقیق آن­ها، برآورد عوامل درون سازمانی، مانند میزان تسهیلات بانکی، تعداد کارکنان، تعداد باجه، ضریب تغییرات حقوق، موقعیت مکانی و تجهیزات شعبه بر جذب سپرده در بانک ملت بوده است، به این منظور از اطلاعات تلفیقی حاصل از نمونه ۵۰ تایی از شعبه­ها در سطح شهر تهران در سال­های ۷۸، ۷۹، ۸۰ استفاده کرده ­اند. نتایج حاصل از تحقیق حاکی از آن بوده است که تعداد کارکنان بانک به حد اشباع رسیده، در حالی که تعداد باجه کمتر از حد مطلوب بوده است. میزان اعطای تسهیلات، مکان شعبه و تجهیزات شعبه بر جذب سپرده اثر مثبت داشته است. علاوه بر این نتایج این تحقیق نشان داده است که نابرابری در میزان پرداخت­­ها به کارمندان، با فرض استقرار شایسته­سالاری، در اثر افزایش انگیزه، موجب افزایش در جذب سپرده گردیده است.
حجم نمونه براساس رابطه آماری برابر ۵۱ شعبه به دست آمده است. براساس آماره t استودنت ضرایب کلیه متغیرهای مدل به استثناء تسهیلات اعطایی در سطح ۵% معنادار بوده، ضریب تسهیلات اعطایی در سطح ۸% معنادار بوده است.
با توجه به الگوی جذب منابع در میان شعب بانک در تهران، به نتایج زیر دست یافته است:
افزایش تسهیلات اعطایی، با فرض ثابت ماندن سایر شرایط، موجب افزایش جمع مانده چهار سپرده خواهد شد. در واقع افراد با شعبی که به آن­ها تسهیلات بیشتری اعطاء می­ کنند، بیشتر کار کرده و منابع خود را به آن شعب انتقال می­ دهند.
محمدحسن قلیزاده و حامد شعبانی کاکرودی ( ۱۳۸۳) در مقاله­ای تحت عنوان: بررسی عوامل مؤثر بر تجهیز منابع و جذب سپرده­ها در بانک­های دولتی استان گیلان به بررسی این موضوع پرداخته­اند. هدف اصلی پژوهش خود را شناسایی برخی از عوامل مؤثر در رشد سپرده­ها و تقویت آن­ها با هدف سودآوری بیشتر بانک دانسته ­اند. دست­یابی به هدف اصلی پزوهش خودشان را از طریق بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل(تعداد شعب، سپرده­های کوتاه­مدت و بلندمدت، تکنولوژی مدرن، و تسهیلات پرداختی) با متغیر وابسته رشد سپرده­ها مورد بررسی و آزمون قرار داده­اند. قلمرو مکانی پژوهش آنان کلیه شعب بانک­های دولتی استان گیلان و قلمرو زمانی سال ۸۳ بوده است. جامعه اماری کلیه بانک­های کشور و نمونه آماری نیز کلیه شعب بانک­های دولتی در استان گیلان بوده است. روش تحقیق خودشان را از نوع همبستگی عنوان کرده ­اند و در آزمون فرضیه ­ها به نتایج زیر دست یافته­اند:
بین تعداد شعب و رشد سپرده­ها همبستگی معناداری وجود داشته است.
نتایج حاصل از فرضیه دوم نشان داده است که: میزان سپرده­های پنج­ساله و چهارساله بسیار بیشتر از سپرده­های یک­ساله و دوساله بوده است، و این امر شاید به دلیل سود بیشتر این سپرده­ها بوده است.
در بررسی فرضیه سوم به این نتیجه رسیده ­اند که: بین استفاده از تکنولوژی مدرن و میزان سپرده­ها رابطه معناداری وجود نداشته است. در بررسی نتیجه چهارم این نتیجه حاصل شده است که: بین تسهیلات پرداختی و میزان سپرده­ها رابطه معناداری وجود نداشته است.
عیسی رمضانی(۱۳۸۵) از دانشگاه مازندران در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی عوامل مؤثر بر تجهیز منابع( جذب سپرده­ها) در بانک سپه استان گلستان به بررسی این موضوع پرداخته است. هدف اصلی پژوهش خود را تعیین نقاط ضعف مدیریت منابع در بانک سپه و تعیین عوامل مؤثر بر تجهیز منابع عنوان کرده است. جامعه آماری در پژوهش وی کلیه شعب بانک­های سپه استان گلستان بوده و نمونه آماری به روش تصادفی از میان مشتریان و کارمندان انتخاب کرده است. روش تحقیق وی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نوع توصیفی و تحلیلی – استنباطی بوده است. وی در این پژوهش رابطه بین متغیرهای مستقل(هزینه تبلیغات، گسترش اتوماسیون شعب، تعداد شعب، سود سپرده­ها و میزان تسهیلات پرداختی) با متغیر وابسته (تجهیز منابع) مورد بررسی قرار داده است. با بهره گرفتن از آزمون­های آماری شامل آزمون کالمو گروف – اسمیرنوف و آزمون رتبه­ای فریدمن مشخص کرده است که پنج فرضیه تحقیق در سطح اطمینان ۹۹% معنی­دار بوده و بنابراین هر پنج فرضیه مورد تأیید قرار گرفته­اند.
محمد باقر درستی(۱۳۷۷)، از موسسه عالی بانکداری ایران در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی عوامل موثر در جذب سپرده­ها بعد از اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا مربوط به سال­های(۷۵-۶۴) عنوان تحقیقی است که در انجام گرفته است. نامبرده هدف از انجام تحقیق را بررسی آگاهانه از نظرات صاحبنظران، مسئولین و کارشناسان شبکه بانکی در مورد عوامل موثر بر جذب سپرده در ایران دانسته است. جامعه آماری وی شرکت کنندگان درهفتمین همایش بانکداری اسلامی بوده که به صورت تصادفی انتخاب گردیده اند. از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده نموده اند و نتایج بدست آمده به صورت خلاصه عبارتنداز: دقت و سرعت عمل بانکها استفاده از ابزار کار مناسب، طرز رفتار کارکنان، نرخ سود سپرده­ها، تبلیغات، بالا بردن دانش شغلی کارکنان، متناسب کردن ساعات کار بانک­ها با نیازهای سپرده­گذاران، مهار تورم وبهبود نحوه پول­رسانی توسط بانک­ها که موارد یاد شده عوامل موثر در جذب سپرده­ها یاد شده اند.
علی شکری­کیا(۱۳۷۸) ، از مؤسسه عالی بانک­داری ایران، در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی عوامل موثر در جلب رضایت مشتریان در شعب مستقل بانک سپه به این نتیجه رسیده بود که عوامل مختلفی درگذشته روی کارکنان، مسئولان شعب و مخصوصاً مشتریان تاثیر داشته که با مصاحبه های اکتشافی با تعدادی از مسئولین ،کارکنان، مشتریان و همچنین توزیع پرسشنامه این تاثیرات و همچنین عوامل موثر در رضایت مشتریان مورد شناسایی قرارگرفته است. پیشنهادات کارکنان در رابطه با تجهیز بهتر ابزار ارائه خدمات، ایجاد انگیزش لازم و افزایش بهره وری است. مشتریان نیز پیشنهاداتی نظیر سرعت آشنایی با قوانین و دستورالعمل­های بانکی، تغییر نرخ سود پرداخت تسهیلات از طریق بانک و تغییر دکوراسیون شعب ابراز داشته اند.
۱۰-حسن فیضی )۱۳۸۹)، از دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه، در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی و شناسایی عوامل موثر بر تجهیزمنابع )جذب سپرده در بانک ملی ایران استان کرمانشاه(به این نتیجه رسیده است که به جز متغیرخدمات نوین بانکی متغیّرهای سایر فرضیّات در جذب سپرده مؤثرند. هدف تحقیق ، بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر جذب سپرده از دیدگاه کارمندان و مشتریان بانک ملی شهر کرمانشاه می­باشد جامعه آماری، کارمندان و مشتریان بانک ملی کرمانشاه می­باشد. حجم نمونه شامل ۱۵۴ نفر از مشتریان و ۶۴ نفر از کارمندان می­باشد که از طریق روش نمونه گیری ساده و در فاصله زمانی سال ۸۹ - ۸۸ انجام شده است. در این تحقیق تأثیر شش متغیّرمستقل )خدمات نوین بانکی، اتوماسیون، افزایش تبلیغات، تعداد شعب، سود سپرده­ها و تسهیلات پرداختی) بر متغیّر وابسته جذب سپرده مورد بررسی و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. برای بررسی فرضیات، از آزمون های ناپارامتریک دوجمله ای باینومیال، آزمون ناپارامترکی یک نمونه ای علامت، آزمون کروسکال والیس و آزمون من ویتنی استفاده شده است.
۱۱- سید حمید شمع ریزی(۱۳۷۰)، در مقاله خود تحت عنوان مطالعه بانکداری بدون ربا در پاکستان به عنوان کشوری که در اسلامی کردن کل سیستم بانکی در پیشاپیش دیگران حرکت کرده است می ­تواند برای ایران که تجربه کمتری ازپاکستان در این امر خطیر و مهم دارد راه گشا و مثمرثمر باشد. نگارنده اذعان دارد که بانکداری بدون ربا مترادف بانکداری اسلامی نمی­تواند باشد چه در فرایند اسلامی کردن بانکها حذف ربا از نظام بانکداری تنها به عنوان یک گام موثر در تبدیل یا تغییر نظام مذکور به بانکداری اسلامی می تواند مطمع نظر قرارگیرد. روند اسلامی کردن سیستم بانکی پاکستان ازسال ۸۰-۱۹۷۹ آغازگردید. مقدمات این کار قبلاً صورت گرفته بود. نتیجه حاصل از این تحقیق این بوده است که اساس بانکداری بدون ربا در پاکستان بیشتر بر روی عقود مضاربه و مشارکت بنا نهاده شده است.
۱۲- حسن مغویی نژاد (۱۳۷۸) در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان بررسی عوامل مؤثر برافزایش میزان سپرده گذاری مشتریان در شعب بانک تجارت شهرستان رفسنجان(از دیدگاه مشتریان)، به بررسی مهمترین عوامل مؤثر در افزایش میزان سپرده گذاری ازدیدگاه مشتریان، که از سرمایه ­های ارزنده بانک محسوب می­شوند، پرداخت و عوامل بهبود روابط اجتماعی کارکنان با مشتریان، ویژگی های فردی خوب و مناسب کارکنان، تبلیغات، میزان سود پرداختی و عرضه خدمات مطلوب، را مهم دانست. به منظور آزمون فرضیات تحقیق از طریق پرسشنامه و نیز اطلاعات آماری شعب بانک تجارت شهرستان رفسنجان در سال ۱۳۷۸جمع آوری و سپس با بهره گرفتن از روش های مناسب آماری ارتباط هر یک از عوامل مذکور با میزان افزایش میزان سپرده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بنابراین روش تحقیق آن توصیفی- پیمایشی است (۱۳۷۸).
۲-۴ مدل مفهومی پژوهش
برای رسیدن به مدل مفهومی پژوهش مراحل زیر طی شد:
با توجه به اینکه هدف اصلی این پایان نامه، بررسی و تعیین عوامل اصلی موفقیت SFC بانک­ها در جذب منابع ارزان­قیمت است موضوع SFC دارای ابعاد گوناگونی می­باشد. لذا ابتدا ابعاد SFC تعیین گردید: کارآمدی مدیریتی، کارآمدی نیروی انسانی، کارامدی رضایت مشتریان، کارآمدی فن­آوری.
در تعیین ابعاد چهار گانه از مطالب ذکر شده در تحقیق کانالز[۷۵] استفاده شد، ایشان چهار منبع: نیروی انسانی، مدیریت مالی، دارایی­ ها و دارایی­ های نامشهود را به عنوان مزیت رقابت بانک­ها معرفی نموده است که در بحث نیروی انسانی، بعد عوامل نیروی انسانی، در مقوله مدیریت مالی، بعد مدیریتی و در زمینه دارایی­ های نامشهود ابعاد فن­آوری و رضایت مشتری تعیین و مورد بررسی قرار می­گیرند.
در مرحله بعد، مؤلفه­ های تشکیل­دهنده هر کدام از این ابعاد چهارگانه تعیین گردید به عنوان مثال در بعد مدیریتی، مدیریت انتخاب و تجهیز شعب، مدیریت منابع انسانی، مدیریت تبلیغات و ………. در تعیین مؤلفه­ های تشکیل­دهنده سعی شده با بهره گرفتن از پیشینه تحقیق و تحقیقات، مؤلفه­ های مرتبط با ابعاد چهاگانه شناسایی و تعیین گردند.
مدل تحلیلی تحقیق
مدیریتی
رضایت مشتریان
نیروی انسانی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...