دانلود مطالب پایان نامه ها با موضوع تدوین مدل اطلاعات راهبردی و تحلیل اثر بخشی آن در ... |
![]() |
پس از آنان به آزمون فرضیه ویژه تحقیق پرداخته شده است. در این مرحله جهت تعیین وجود ارتباط بین وضعیت سیستم اطلاعاتی و وضعیت شیوه ی مدیریت شرکت و جهت اگاهی از وجود ارتباط و تأثیرگذاری و تأثیرپذیری بین متغیرهای هر دسته از عوامل اولیه و ثانویه بر روی یکدیگر وهمچنین شدت همبستگی آنان از آزمون کای دو (ازمون استقلال کمیت های تصادفی ) استفاده شده است .
در این آزمون فرض شده است ” دو متغیر تصادفی با هم در ارتباطند .” در مرحله ی آخر جهت توصیف وضعیت کلی سیستم اطلاعاتی و نحوه ی مدیریت شرکت مورد نظر ٬ وضعیت هر یک از متغیر ها را مورد ارزشیابی قرار داده است و نتیجه گرفته است که شیوه و نحوه ی مدیریت در سازمان و سیستم های اطلاعاتی سازمان بر یکدیگر تأثیر گذار هستند و با تأیید فرضیات تحقیق پیشنهاداتی مربوط به بهبود مکانیزم ارتباطی از طریق طراحی فرمها و گزارشات جدید برای واحدهای مختلف شرکت عرضه شده است و همچنین مدل سیستمهای مکانیزه اطلاعاتی مدیریت از نظر سیستمهای مورد نیاز اولویت و نحوه ی پیاده سازی و معماری مطلوب ارائه شده است . در تهیه این پایان نامه ٬ از منابع و کتابهای فارسی و لاتین استفاده گردیده است .
۲-۵۱-۲- موضوع : نقش سیستمهای اطلاعاتی طرحهای پژوهشی در تصمیم گیری مدیران جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران[۷۷]
محقق در این تحقیق تقریبا با یک دید انتقادی به استفاده از سیستم اطلاعاتی پرداخته است و فرضیه اصلی خود را نیز بر این امر استوار نموده است همچنین به این مطلب اشاره دارد که توانایی استفاده از سیستمهای اطلاعاتی طرحهای پژوهشی و امکانات وابسته به آن ٬ داشتن مهارتهای تصمیم گیری یکی از موارد مهم و نیاز مدیران ٬ خصوصا مدیران پژوهشی می باشد .
در ادامه محقق با مطالعاتی که دراین تحقیق انجام داده است سه مرحله اساسی و متمایز از یکدیگر در استفاده از سیستمهای اطلاعاتی را جهت امر پژوهشی مشخص نموده است که می توان به این سه نکته اشاره نمود :
-
- پیش نیاز سیستم های اطلاعاتی طرحهای پژوهشی
-
- طراحی و استقرار سیستمهای اطلاعاتی طرحهای پژوهشی
-
- مکمل پایان نامه های سیستم های اطلاعاتی طرحهای پژوهشی
و همچنین سه نکته را نیز به عنوان فرضیه تحقیق در نظر گرفته است که چکیده اطلاعات استخراج شده از پرسش نامه در خصوص فرضیه (۱)چنین است :
مهارت تصمیم گیری یکی از شرایط لازم و ضروری برای استفاده از اطلاعات طرحهای پژوهش است . آگاهی از منطق سیستم های اطلاعاتی طرحهای پژوهشی به کارآیی و اثر بخشی مدیران می افزاید و همچنین داده ها و اطلاعات صحیح و به موقع به عنوان یک تضمین کننده نظام تصمیم گیری خوب تلقی نموده است .
در فرضیه دوم محقق به مسائل و مشکلات و همچنین لزوم توجه به دقت نظرهای ضروری در حین طراحی و استقرار سیستم اطلاعاتی پی برده است .
در فرضیه سوم یعنی مکمل پایان نامه های سیستم های اطلاعاتی موضوعی که مد نظر محقق بوده و محتوای اصلی پیشنهاد رساله نیز تشکیل شده است رسیدن به نتایج مشخص در استفاده از اطلاعات خام (داده ها ) است و این طور بیان میکند که سیستم های اطلاعاتی صرفا اطلاعات را در اختیار مدیر قرار میدهند ، اما استفاده از اطلاعات برای رسیدن به نتایج مشخص از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
در این پژوهش محقق با بهره گرفتن از تکنیک AHP که یکی از تکنیکهای به موقع در تحلیل حساسیت و دارای ضریب بالا ، استفاده نموده است و تحقیق خود را مورد آزمون قرار داده است. که به نتایج مثبتی نیز دست پیدا نموده است، در پایان با توجه به نتایج مطالعات انجام شده و با عنایت بهمیزان آگاهی و اطلاعات بدست آمده از جامعه آماری مورد تحقیق ، پیشنهاد هایی جهت بهبود نظام تصیم گیری و مدیریت پژوهش ارائه شده است.
۲-۵۱-۳- موضوع : طراحی مفهومی سیستم اطلاعاتی مدیریت در معاونت آموزشی در جهاد سازندگی [۷۸]
هدف اصلی در این تحقیق بررسی دقیق نیازهای اطلاعاتی سازمان و مدیریت و طراحی سیستمی است که بتواند مبنایی برای کار برنامه ریزان و طراحان سیستم برای برقراری نظام اطلاعاتی طرحهای تحقیقاتی موثر واقع شود می باشدو این طراحی در سه بخش شناخت ، تحلیل و طراحی به عنوان سه گام اساسی ارائه شده است :
تحقیق در بخش اول به شناسایی اهداف ، فعالیتها، وظایف و ارتباطات سازمان پرداخته است .
در بخش دوم نیازهای اطلاعاتی کنترل ها ، محدودیتهای طراحی ، حجم اطلاعات و موارد مورد نیاز طراحی سیستم تشریح شده است . در بخش سوم بیشتر به محتوای سیستم روی آورده و به ترسیم نمودار جریان داده های مدلسازی سیستم ، تهیه فرهنگ سیستم و طراحی فرمهای گزارشگیری و گزارش دهی پیداخته است. فرضیه های تحقیق در این پایان نامه شامل چهار فرضیه با عناوین ذیل می باشد:
۱) طراحی نظام اطلاعاتی مدیریت ، منجر به کوتاه شدن زمان دستیابی به اطلاعاتی مورد نیاز مدیران می شود .
۲)پالایش و متراکم سازی اطلاعات مورد نیاز مدیران باعث بهبود کیفیت تصمیم گیری آنان می شود.
۳)با طراحی نظام اطلاعاتی مدیریت ، ارائه اطلاعات دقیق و صحیح ، مدیریت را در تصمیم گیری مناسب یاری می دهد.
۴)در نظام اطلاعاتی مدیریت ، هزینه های دستیابی به اطلاعات مورد نیاز تصمیم گیری ، کاهش پیدا می کند.
این فرضیات با بهره گرفتن از آزمون فرضیه و روش آمار توصیفی مورد تجزیه و تحل
یل قرار گرفته است که نتایج تجزیه و تحلیل نشان دهند، تحقق تمامی فرضیه ها می باشد . ضمنا اطلاعات لازم در این تحقیق سه طریق پرسشنامه ، مصاحبه ، مشاهده و مراجعه به اسناد و مدارک بایگانی بدست آمده است .
۲-۵۱-۴- موضوع : نقش سیستم ها اطلاعاتی مدیریت در تصمیم گیری مدیران شرکت ایران یاسا ۷۷ [۷۹]
در این پژوهش سعی شده فرایند تصمیم گیری به طور مشخص و مطلوبی و مورد بررسی قرار گیردو همچنین جایگاه اطلاعاتی و سیستم های اطلاعاتی نیز در این فرایند مورد کنکاش و بررسی قرار گرفته است. همچنین محقق در این پژوهش سعی کرده است نقش محیط های داخلی و خارجی سازمان را مورد بررسی قرار داده و تاثیر محیط های سازمان بر روی تصمیم گیری مدیران را مشخص نماید به همین منظور محیط را به دو دسته محیط های خارج از سازمان و محیط های داخل سازمان تقسیم نموده و مبنای فرضیه خود را نیز به همین روش تدوین کرده است. فرضیات این پژوهش به صورت ذیل دسته بندی شده است:
فرضیه اصلی :
سیستم های اطلاعاتی مدیریت موجب بهبود تصمیم گیری مدیران شرکت ایران یاسا می شود.
فرضیه فرعی (۱): سیستم ها اطلاعاتی مدیریت باعث انسجام بیشتر بخشهای داخلی سازمان می گردد.
فرضیه فرعی (۲) سیستم های اطلاعاتی مدیریت موجب واکنش مناسب مدیران به مسائل داخلی سازمان می گردد .
فرضیه فرعی (۳) سیستم های اطلاعاتی مدیریت باعث تسریع در پاسخگویی مدیران عالی سازمان هانسبت به محیط خارجی سازمان می شود .
برای محک زدن فرضیه فوق پرسشنامه ای مرکب از ۴۰ سوال تنظیم و بین مدیران (عالی، میانی و عملیاتی) شرکت توزیع نموده است و با بهره گرفتن از نرم افزار spss آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که نتایج بدست آمده حاکی از تایید فرضیه های پژوهش می باشد و نزدیک به ۸۰% از مدیران شرکت وجود MIS را در سرعت ، دقتو صحت در اتخاذ تصمیمات حیاتی داشته اند و محقق در مصاحبه های انجام شده نیز به این نتیجه دست پیدا کرده است .
در پایان بعد از نتیجه گیری محقق چند پیشنهادجهت پیاده نمودن سیستم ها اطلاعاتی مدیریت در سازمان ارائه داده است . در بخش دیگری از پیشنهادهای خود به تحقیقMISدر ایران تاکید نموده است . و برای آگاهی هر چه بیشتر مدیران از تاثیرات MIS و پیاده نمودن آن در سازمانهای مربوطه از محققان خواسته است که سعی بر کاربردی نمودن پایان نامه های خود داشته باشند .
ضمنا برای شناخت نیازهای اطلاعاتی و سیستم ها مورد نیاز برای تامین نیازهای شرکت مربوطه از تکنیک عوامل حیاتی موفقیت استفاده شده است .
۲-۵۱-۵- عنوان : بررسی ضرورت ایجاد MIS در دانشگاه تربیت مدرس ۷۸[۸۰]
با توجه به ضرورت نگرش مثبت به ایجاد MIS و طراحی و پیاده سازی سیستم اطلاعات مدیریت در سازمان ها و مراکز آموزی عالی ، در این تحقیق سعی شده است ، نگرش کارکنان و مدیران دانشگاه تربیت مدرس به صورت جداگانه در خصوص ضرورت ایجاد MIS در این دانشگاه مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد .
محقق در تحقیق خود روش نمونه گیری استفاده کرده است ، این تحقیق که از نوع توصیفی و تحلیل می باشد جهت نظر سنجی جامعه آماری خود از پرسشنامه استفاده شده است . این پرسشنامه بین مدیران و کارکنان (جامعه آماری) توزیع و بعد از پاسخگویی آنان جمع آوری و داده های گرد آوری شده بوسیله نرم افزار مورد تجزیه و تجلیل قرار گرفته است .
در این تحقیق جهت تایید فرضیه ها در آزمون استفاده گردیده است که بعد از تجزیه و تحلیل ، این نتیجه را به دست می دهد که کارکنان دانشگاه بیشتر از مدیران بر استفاده از سیستم ها اطلاعاتی مدیریت تاکید داشته اند و همچنین کارکنان نیاز به MIS در دانشگاه ها را نسبت به مدیران شاغل در دانشگاه بیشتر ذکر کرده اند .
۲-۵۱-۶- عنوان : نقش سیستم های اطلاعاتی بازاریابی و فروش بر افزایش شرکتهای منتخب [۸۱]
اهداف عمده این تحقیق را می توان به صورت زیر خلاصه نمود :
-
- مطالعه بازاریابی افزایش و بررسی افزایش رضایت مشتریان که در انتها منجر به سوددهی شرکت خواهد شد .
-
- شناساندن تاثیر به سزای بکارگیری تکنولوژی اطلاعات در بخش بازرگانی شرکتها
-
- تاکید بر اهمیت تحقیقات در جمع اوری اطلاعات مورد نیاز برای بهبود بخشیدن به اتخاذ تصمیم مدیران شرکت
-
- شناسائی و تاکید بر نقش مهم واحد خبر گیری به عنوان یکی از موثرترین واحدهای جمع آوری اطلاعات در MIS
-
- مطالعه دیدگاه و نقطه نظرات مدیران و کارشناسان شرکتها خصوصاً بخش بازرگانی در خصوص اهمیت سیستم های اطلاعاتی به ویژه سیستم اطلاعات مدیریت در فروش و شناسائی و پیش بینی رفتار مشتریان و رقبا.
برای رسیدن به اهداف فوق فرضیاتی را باعناوین ذیل مطرح می نماید:
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 09:09:00 ق.ظ ]
|