۴-۲-۳ ویژگی­های اینترنت
باز بودن اینترنت به روی عموم، جوهره و اساس آن است. دسترسی به اینترنت حداقل به صورت بالقوه برای کلیه جوامع باز است. این دسترسی تنها نیاز به یک کامپیوتر و برخی از تکنولوژی­های امروزی مربوطه را دارد تا یک فرد بتواند یک وب­سایت را باز نموده و اطلاعات مورد نظر را دانلود نماید و و در بحث­ها و مناظرات آنلاین مشارکت نماید. این کار را می­توان بدون خارج شدن از خانه انجام داد و همانطور که اظهار می­گردد، به نسبت ارزان است. در نتیجه اینترنت و­سیله ارزان و جامع جهانی را در اختیار می­ گذارد که به واسطه آن افراد می­توانند اطلاعات را به مشارکت گذاشته و در بحث­های سیاسی شرکت نموده و با افراد و گروه­ ها و سازمان­های محلی، ملی و بین ­المللی به تعامل بپردازند. (مکلاف، ۲۰۰۲، ص ۱۱۰) [۳۰۰]
پایان نامه - مقاله - پروژه
اینترنت، همگانی­ترین فضایی است که تاکنون به وجود آمده؛ زیرا فقط انتقال­دهنده صرف اطلاعات نیست بلکه ماهیتی مشارکتی و تعاملی دارد (دارنلی و فدر، ۱۳۸۴، ص۶۶). اینترنت نه تنها فضای ارتباطی وسیعی در اختیار کاربران می­ گذارد که در آن به گردش، ملاقات و مشارکت بپردازند بلکه به آنان امکان می­دهد که به صورت جمعی و با ایجاد وب سایت­های جدید، گروه های خبری، اتاق­های گفت­وگو، شبکه­ ها، گروه های عمل و … فضاهای جدید به وجود آورند. به­علاوه، ساختار فرامتنی اکثر موارد اینترنتی و پیوندهایی که فراهم می ­آورد، متضمن ایجاد شرایط «بین فضایی» گسترده­ای است که دارای قابلیت حرکت آزادانه بین فضاهای ارتباطی متفاوت است. بخش­های اینترنتی می­توانند «بانک­های اطلاعات» قابل دسترس و فراوانی از مباحث و موضوعات افکار قبلاً منتشر شده فراهم آورند؛ مضافاً اینکه افراد نیز به صورت روزافزون قادر می­شوند از میان خروجی­های گسترده و متنوع اینترنت و سفارش اخبار، افکار و سایر اطلاعات، دست به انتخاب بزنند. (بنت و انتمن، ۱۳۸۹، ص ۸۲)
به این ترتیب، اینترنت ویژگی­های ارتباط تعاملی و در عین حال همزمان تماس تلفنی را، با ویژگی غیرتعاملی و نیز ناهمزمانی بالقوه برنامه ­های ضبط شده توسط گیرنده تلفیق می­ کند. هر کاربر اینترنت کم­وبیش به همه مواد موجود در آن دسترسی دارد. درست همانند مشترک تلویزیون ماهواره­ای که می ­تواند هر کانالی را تماشا کند. در عین حال، هر کاربر می ­تواند مواردی را فراهم کند و آن را در دسترس همه کاربران اینترنت قرار دهد. درست مثل کسی که تلفن دارد و می ­تواند یک مکالمه تلفنی را شروع کند و محتوای آن را تعیین نماید. وب، نشر اطلاعات را برای هر کس، عملاً بدون محدودیت در محتوا یا موضوع و بدون کنترل بر کیفیت اطلاعاتی که ارائه می­ شود، ممکن ساخته است. این روند، خواه دموکراسی الکترونیکی یا هرج­ومرج الکترونیکی شناخته شود، به طور حتم فضای الکترونیکی عمومی به شمار می­رود. (دارنلی و فدر، ۱۳۸۴، ص ۶۸)
از اینترنت به عنوان «ابزار مجازی برای دیپلماسی واقعی» نام برده­اند. محققان عرصه دیپلماسی معتقداند، هزاره سوم به مدد اینترنت، به انسان فرصت انجام کارهایی را می­دهد که همیشه آرزویش را داشته است. دیپلماتها در ده سال آینده، نیازمند تخصص، آنهم تخصص دیپلماتیک در درک انسانها و فهمیدن امور بشری هستند. در این عصر انتشار و امکان مرور فایل­های اطلاعاتی، هر دو فرصت­های باارزشی برای دیپلماسی هستند و بدیهی است که دیپلمات­ها با انتشار عقاید و نظرات خود قادر به متقاعدسازی دیگران هستند. (خلیل زاده، ۱۳۸۹، ص ۱۰)
جهانی بودن دسترسی افزایش یافته و این تکنولوژی دارای ظرفیت ناشناس باقی ماندن است. افراد می­توانند نام­های جدید و عنوان­های تازه را به صورت آنلاین برای خود انتخاب نموده و آنها را بارها و بارها ارسال نمایند تا ارتباطات خود را غیرقابل­ ردیابی نمایند. با وجود این که ممکن است برخی از این کارها به دلیل اطلاعات جعلی و غلط خطرناک به نظر برسند، برخی اعتقاد دارند که این کار سبب ایجاد امکان حضور کامل و همه­جانبه بدون افشای ماهیت خود می­گردد. گروسمن برای مثال می­گوید دلیل استفاده از خدمات بی­نام و نشان متفاوت است: سوابق شخصی ناراحت­کننده مانند سوء استفاده از کودکان یا اعتیاد، فروش اطلاعات فنی به صورتی که شرکت شما نخواهد اطلاعات مربوط به نام وی فاش گردد یا ترس از رژیم سیاسی کشوری که شما در آن زندگی می­کنید. کلیه این مسائل به این معنا می­باشد که اینترنت یک تکنولوژی ایده­آل برای ارتباطات آزاد و دموکراتیک می­باشد. (مکلاف، ۲۰۰۲، ص ۱۱۰)
۴-۲-۴ کاربران اینترنت
توسعه استفاده از شبکه اینترنت، در دوره کوتاه فعالیت آن بسیار چشمگیر بوده است. بر مبنای آخرین آمار ارائه شده در سایت «اینترنت ورد استیتز»[۳۰۱] در تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۲، مشخص گردید که ۲۴۵ میلیون آمریکایی از اینترنت استفاده می­ کنند که این تعداد معادل ۷۸ درصد از جمعیت آن کشور را تشکیل می­دهد. از لحاظ عده کاربران اینترنت در سطح جهانی هم با توجه به آمار ارائه شده در این سایت، دو میلیارد و ۴۰۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ از اینترنت استفاده می­ کنند. جدول شماره ۴-۱، ۲۰ کشور دارای بیشترین تعداد کاربران اینترنت و همچنین تعداد کل کاربران اینترنت در جهان را نشان می­دهد.
جدول شماره ۴ - ۱، تعداد کاربران اینترنت در ۲۰ کشور جهان

 

# Country or Region Population,2012 Est Internet Users
Latest Data
Penetration
(%population)
Users
World
۱   ۱,۳۴۳,۲۳۹,۹۲۳ ۵۳۸,۰۰۰,۰۰۰ ۴۰.۱ % ۲۲.۴ %
۲   ۳۱۳,۸۴۷,۴۶۵ ۲۴۵,۲۰۳,۳۱۹ ۷۸.۱ % ۱۰.۲ %
۳   ۱,۲۰۵,۰۷۳,۶۱۲ ۱۳۷,۰۰۰,۰۰۰ ۱۱.۴ % ۵.۷ %
۴   ۱۲۷,۳۶۸,۰۸۸ ۱۰۱,۲۲۸,۷۳۶ ۷۹.۵ % ۴.۲ %
۵
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...