پژوهش های پیشین در مورد شناسایی و اولویت بندی عوامل و شاخص های موثر در تصمیم گیری بهینه ... |
![]() |
نتایج تحقیق نشان میدهد که شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران(ایفیک) با توجه به شاخص هایی که مورد تایید کارشناسان خود شرکت و شرکت ایران خودرو میباشد و اولویت بندی آنها مبنی بر نظر کارشناسی کارشناسان شرکت ایران خودرو با تکنیکهای DEMATEL و ANP تعیین شده است، می تواند شرکتهای خودروسازی داوطلب برای تامین مالی را اولویت بندی و انتخاب نماید. نتایج و الگوی به دست آمده از آنجا حائز اهمیت است که مبتنی بر نظر کارشناسان بخشهای فروش و صادرات بوده و این بخش ها به طور ملموس با شاخص های موثر و مهم در انتخاب موفق بازار هدف و فعالیت در بازارهای خارجی آشنا بوده و تجربه این فعالیتها را دارند. مقایسه نتایج به دست آمده از تحقیق با تحقیقات صورت گرفته قبلی که در ادبیات، به تشریح آنها پرداختیم و مدلهای آنها را ارائه کردیم، درستیشان را نشان داده و تصدیق می کنند که به منظور انتخاب بهتر و موفقتر بازار هدف بایستی توانایی بنگاه، شرایط و جایگاه بین المللی آن، محیط اقتصادی، محیط رقابتی، محیط سیاسی- قانونی و محیط فرهنگی-اجتماعی و شاخص های آنها، به خوبی مورد بررسی قرار گرفته و برای آنها برنامه ریزی نمایند. از آنجا که شرکتهای تامین مالی، اهداف انتفاعی از تامین مالی متقاضیان دارند، با لحاظ کردن اولویتهای به دست آمده از تحقیق، برای متقاضیان، میتوانند شرکتهایی را تامین مالی نمایند که عملکرد بهتر و موثرتری در بازار خارجی خواهند داشت.
پیشنهادهای کاربردی
-
- از دستاوردهای تحقیق حاضر شناساندن دو شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران(ایفیک)(تامین مالی کننده) و شرکت ایران خودرو(متقاضی تامین مالی) میباشد، لذا پیشنهاد می شود به منظور تسهیل روند تامین مالی پروژه ها، این دو شرکت با فرایندهای یکدیگر آشنا باشند. نزدیک شدن تفکرات شرکت تامین مالی کننده و تامین مالی شونده در مورد تامین مالی پروژه می تواند به سود ده بودن فرایند تامین مالی و تسهیل این فرایند کمک نماید.
-
- به دیگر شرکتهای تامین مالی پیشنهاد میگردد به منظور حمایت پروژه های مربوط به هر صنعت، الگویی را مشابه الگوی فوق و از دیدگاه کارشناسان آن صنعت در اختیار داشته باشند تا بتوانند در تصمیم گیری در مورد حمایت مالی، به آنها کمک کند
-
- به شرکتهای متقاضی تامین مالی پیشنهاد میگردد الگویی از شاخص های مهم برای انتخاب هرچه بهتر و موفقتر بازار هدف و فعالیت در بازار خارجی را در اختیار شرکت تامین مالی کننده قرار دهند و این شرکت را از توانایی حضور موفق در بازار خارجی، مطمئن سازند.
-
- به شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران(ایفیک)، پیشنهاد می شود که برای تصمیم گیری در مورد تامین مالی متقاضیان در صنعت خودرو سازی به منظور فعالیت در بازار خارجی، به ترتیب از عوامل زیر اطمینان حاصل نماید:
-
- توانایی بنگاه ۴. محیط سیاسی – قانونی کشور هدف
-
- محیط اقتصادی کشور هدف ۵. محیط رقابتی
-
- شرایط و جایگاه بین المللی بنگاه محیط سیاسی – قانونی ۶. محیط فرهنگی – اجتماعی کشور هدف
-
- باتوجه به نتایج به دست آمده از تحقیق، به شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران(ایفیک) پیشنهاد میگردد که به منظور حمایت مالی شرکت ایران خودرو و شرکتهای مشابه، در گام اول به توان بنگاه برای حضور دربازار بین المللی، سپس به شرایط اقتصادی کشور هدف و جایگاه بین المللی بنگاه توجه داشته باشد.
محدودیتهای تحقیق
-
- ازجمله عوامل اصلی که روند انجام پژوهش را کند نمود، گستردگی آن بوده که بواسطهی وجود دو شرکت و داشتن تعامل همزمان با این دو و گرفتن مکرر نظرات کارشناسان آنها و شناساندن محتوای پژوهش به آنان برای انجام هرچه بهتر کار بوده است.
-
- با توجه به سطح امنیتی حاکم بر این دو شرکت به منظور دسترسی به اطلاعات سازمانی آنها، گرفتن اطلاعات به سادگی انجام نگرفت و دست یابی به همین حد از اطلاعات مبتنی بر اعتمادسازی برای این شرکت ها بوده است.
-
- تکراری نبودن پژوهش در حالی که زمان آن محدود باشد می تواند بزرگترین محدودیت محسوب شود که این تحقیق، دارای این محدودیت نیز بوده است.
-
- کمبود منابع لازم درباره تکنیک های MADM در بررسی معیارهای مدل نیز از دیگر محدودیت ها محسوب می شود.
-
- با توجه به زیاد بودن شاخص ها و وجود روابط فراوان بین آنها که منجر به افزایش تعداد سوالات در پرسشنامه تحلیل شبکه گردید، حجم پرسشنامه بسیار زیاد شد و مدت زمانی زیادی برای پاسخگویی خبرگان به پرسشنامه ها صرف گردید.
پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی
قطعا انجام هر تحقیقی خالی از اشکال و کمبود نخواهد بود. مطالعه حاضر نیز از این امر مستثنی نیست لذا میتوان جهت تکمیل تحقیق انجام شده و استفادهی بهتر از مدل، پیشنهادات زیر را ارائه داد:
-
- استفاده از سایر فنون تصمیم گیری مانند: Electre و Topsiss و… و ارزیابی کارآمدی آنها در مقایسه با روش به کار گرفته شده در این تحقیق.
-
- تلفیق رویکرد فازی با فرایند ANP و یا هر کدام از روش های پیشنهادی قبل که انعکاس بهتر سبک تفکر انسانی را فراهم مینماید، به نظر میرسد منجر به نتایج قابل اتکاتری شود.
-
- در نظر گرفتن استراتژی های سازمانی بعنوان گزینه های تصمیم که با توجه به مقایسات زوجی صورت گرفته برای معیار های مورد مطالعه اولویت بندی شوند.
-
- انجام پژوهش های موازی در صنایع و شرکت های تامین مالی دیگر؛ که موجب دستیابی به یک ثبات در ارائه مدل و قابل اتکاتر شدن و قدرت تعمیم پذیری بیشتر آن می گردد.
-
- بررسی و تحلیل بازارها وکشورهای مورد نظر هر صنعت برمبنای مدل نهایی تحقیق. بدین دلیل که مدل نهایی از دیدگاه خبرگان صنعت، شامل مهمترین شاخص ها در انتخاب بازار هدف است.
Last name:noorali first name: mohammad reza |
Identify and prioritize the factors and parameters that affect the optimal decision for financial provisions for export projects in selected foreign target market (Study: Iran Foreign Investment Company (IFIC) and Iran Khodro) |
Supervisor : mostafa ghazi zadeh |
Education Categories International Marketing Degree: Masters(MA) Business Management Field of Study: |
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 11:14:00 ب.ظ ]
|