۴-۳-۱) روایی و پایایی پرسشنامه ها
به منظور توزیع پرسشنامه ها و پیش از آغاز توزیع، پرسشنامه ها برای تعیین روایی و پایایی مورد بررسی قرار گرفتند. در این قسمت و پیش از تشریح آزمون های آماری مربوط به سنجش شاخص‌ها، به بررسی نتایج حاصل از روایی و پایایی پرسشنامه ها می پردازیم.
پایان نامه - مقاله - پروژه
روایی و پایایی پرسشنامه اول
در ابتدا این پرسشنامه با مصاحبه با ۵ نفر از خبرگان به لحاظ روایی ظاهری و سپس روایی مفهومی مورد تائید قرار گرفت. پس از تائید روایی، پرسشنامه طراحی شده میان۱۱۰ نفر از خبرگان در دسترس و مطلع در حوزه تولید و استقرار ماژول های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان توزیع گردید که تعداد ۱۰۳ پرسشنامه برگشت داده شد که معادل نرخ بازگشتی برابر با ۹۳ درصد می باشد. در این مرحله پایایی پرسشنامه مورد سنجش قرار گرفت که نتایج آن در جدول زیر ارائه شده است. عدد آلفای کرونباخ حاصله جهت این پرسشنامه برابر ۰٫۹۶۶ می باشد که نتیجه مطلوبی برای ادامه تحقیق محسوب می شود.
جدول ۴-۶) آزمون پایایی - پرسشنامه اول

 

تعداد خبرگان تعداد سوالات نتیجه آزمون پایایی
۱۰۳ ۸۲ ۰٫۹۶۶

روایی و پایایی پرسشنامه دوم
این پرسشنامه ابتدا با مصاحبه با ۲ نفر از خبرگان به لحاظ روایی ظاهری و سپس روایی مفهومی مورد تائید قرار گرفت. پس از تایید روایی، این پرسشنامه بر اساس روش نمونه گیری قضاوتی میان ۳۵ نفر از خبرگان پیاده سازی و استقرار ماژول های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در سازمان های ایران توزیع شد که ۳۴ عدد از پرسشنامه ها برگشت داده شد. بر این اساس نرخ بازگشت پرسشنامه دوم بالغ بر ۹۷ درصد بوده که نرخ مناسبی محسوب می شود. تلاش بر آن بوده است تا این افراد از میان شایسته ترین متخصصینی انتخاب شوند که بالغ بر ۵ سال سابقه نصب و پیاده سازی حداقل ۵ ماژول سیستم برنامه ریزی منابع سازمان را در سازمان های داخلی دارا هستند. در این پرسشنامه از خبرگان خواسته شد تا ۲ الی ۳ مورد از تجربیات خود در حوزه پیاده سازی بیش از ۵ ماژول سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در سازمان های داخلی را بر اساس شاخص های مطرح شده مرقوم نمایند. همچنین از آنان خواسته شد تا به هریک از سازمان ها بر اساس ارزیابی ایشان از موفقیت آن سازمان در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، امتیاز معینی میان ۱ تا ۱۰ اختصاص دهند. در این مرحله نیز پایایی پرسشنامه مورد سنجش قرار گرفت که نتایج آن در جدول ۷ ارائه شده است. عدد آلفای کرونباخ حاصله جهت این پرسشنامه برابر۰٫۷۸۴ می باشد که نتیجه مطلوبی برای ادامه تحقیق محسوب می شود.
جدول ۴-۷) آزمون پایایی پرسشنامه دوم

 

تعداد خبرگان تعداد سوالات نتیجه آزمون پایایی
۷۸ ۱۰ ۰٫۷۸۴

۴-۳-۲) آزمون کولموگروف-اسمیرنوف (KS)
به جهت بررسی توزیع داده های پرسشنامه اول از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده گردیده است. بدین منظور از فرضیات زیر برای اثبات نرمال یا غیر نرمال توزیع داده ها استفاده شد:
داده ها از توزیع نرمال تبعیت می کند: ۰H
داده ها از توزیع نرمال تبعیت نمی کند: ۱H
جدول ۴-۸) نتایج آزمون کولموگروف- اسمیرنوف برای شاخص اول[۶۱]

۱۰۳٫۰۰۰۰۰
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...