دانلود فایل ها در رابطه با : بررسی تاثیر بکارگیری سیستم کنترل سرعت متوسط وسایل نقلیه بر میزان تصادفات ... |
![]() |
۴۰
انگلستان
۳۵
ایران
۲۵-۴۰
نیوزیلند
۳۰-۳۵
۲-۷-تحقیقات انجام گرفته در ایران
باقری خلیلی و همکاران (۱۳۹۱) در پژوهشی تحت عنوان “کاهش متغیرهای ورودی در فرایند مدل سازی تصادفات آزادراهها با بهره گرفتن از روش تجزیه و تحلیل مؤلفههای اصلی” بیان نمودند که میانگین حجم تردد روزانه و متوسط سرعت وسایل نقلیه بیشترین نقش را در تصادفات آزادراهها ایفا میکنند.
جبارزاده ممقانی (۱۳۹۰) در پژوهشی تحت عنوان “چگونگی تأثیر دوربینهای کنترل سرعت در کاهش تخلفات ترافیکی و تصادفات رانندگی بزرگراههای تهران” بیان نمود که به کارگیری روشهای سنتی اعمال قانون طی چند سال گذشته در رفتار ترافیکی رانندگان تأثیری نداشته است. از سویی، نفوذ فناوری اطلاعات و کاربرد سامانههای هوشمند، مدتهاست که در کاهش ترافیک و میزان تخلفات کلان شهرهای دنیا اثرگذار بوده است. در نهایت عملکرد دوربینهای سرعت سنج در بزرگراههای تهران را ارزیابی کرده و نقش آنها در کاهش تخلفات رانندگی و همچنین تصادفات را مورد سنجش قرار داده است.
شعبانی و توکلی کاشانی (۱۳۸۵) در پژوهشی تحت عنوان “نقش سرعت در احتمال وقوع و شدت تصادفات” آمار تصافات ناشی از سرعت در چند کشور توسعه یافته و همچنین ایران به بیان جایگاه سرعت در تصادفات کشورها را ارائه دادند و با وضعیت ایران مقایسه کردند. سپس با مطالعه مهمترین پژوهشهای مرتبط با مدلسازی ارتباط سرعت با تعداد وشدت تصادفات در دهه های اخیر، تصویر روشن و دقیقی از نقش سرعت در ایمنی ترافیک و راهکار کاهش صدمات ناشی از سرعت در ایران ارائه کردند.
مجیدی پور و کفاشی (۱۳۹۲) در پژوهشی تحت عنوان ” مکان یابی پلاک خودرو با الگوی پیمایش ستونی” بیان نمودند که مکانهای یافت شده به عنوان نامزد، از تصویر جدا شده و بر ای اطمینان از صحت مکانیابی، به تابع شناسایی، ارجاع داده میشوند، در صورتی که تابع شناسایی قادر به تشخیص و قرائت کاراکتر در نامزد مورد بررسی بود، مکانیابی صحیح بوده و در غیر این صورت، مکانیابی مردود و نامزد از لیست، حذف میگردد. بخش شناسایی و قرائت عناصر، ترکیبی از مدل پایه و ماشین برداری پشتیبان میباشد، که نسبت به مدلهای شناسایی مشابه مانند شبکههای عصبی و تطبیق الگویی، سریعتر و دقیقتر است.
به طور خلاصه میتوان مزایای شناسایی پلاک خودرو با بهره گرفتن از این روش را به شرح زیر اعلام نمود :
سرعت بالای پاسخگویی و انجام عملیات
اعلان کمترین تعداد نامزد مکان پلاک در مرحله مکان یابی، که دراغلب موارد در یک راند پردازش، مکان اصلی پلاک شناسایی میشود.
شناسایی چندین پلاک خودرو در یک تصویر
روش پیشنهادی وابسته به فاصله دوربین تا خودرو نبوده و قادراست برروی هر تصویر با وضوح رنگ عادی به خوبی عمل نموده و پاسخ مطلوب را تولید نماید.
در تصاویری که پلاک دارای انحراف است، سیستم کارایی خود را از دست نداده و با بهره گرفتن از الگوریتم اصلاحی، مبتنی بر زاویه قرار گرفتن مستطیل آبیِ کناره پلاک در تصویر، قادر به اصلاح کجی بوده و در نهایت پلاک استخراج شده کاملا صاف است.
سادات حسینی و همکاران (۱۳۹۰)در پژوهشی تحت عنوان ” بررسی میزان اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی با مدل بارهای الکتریکی ” به نتایج زیر دست پیدا کردند:
نتایج خروجی مدل بارهای الکتریکی در حالت عدم توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی برای دادههای مورد بررسی با شرایط واقعی تطابق دارد. در نهایت از مقایسه نتایج به دست آمده از شبیه سازی براساس رعایت قانون با دادههای شرایط واقعی اعتبار مدل EM1 برای محاسبه سرعت متوسط وتعداد تغییر خط وسایل نقلیه رد شده است. ارزیابی این مدل در سطح کلان نشان داد که رفتار رانندگان با قوانین آیین نامه راهنمایی و رانندگی هماهنگ نیست.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
در فصل گذشته درباره ادبیات موضوع تحقیق شده بحث شد و در این فصل درباره روش تحقیق صحبت خواهد شد. محقق پس از تعیین و تنظیم موضوع تحقیق بایستی نسبت به انتخاب روش تحقیق اقدام نماید. انتخاب روش تحقیق بدان معناست که مناسب ترین روش برای انجام تحقیق کدام است؟ انتخاب روش تحقیق به اهداف و ماهیت موضوع تحقیق و امکانات اجرائی آن بستگی دارد. بنابراین هنگامی میتوان در مورد روش بررسی و انجام تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت موضوع تحقیق، اهداف و وسعت دامنه تحقیق مشخص باشد. به عبارت دیگر هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که پژوهشگر مشخص نماید چه شیوه و روشی را اتخاذ کند تا او را هرچه دقیق تر، سریع تر، آسانتر و ارزان تر در دستیابی به پاسخهای پرسش تحقیق کمک نماید.
۳-۲- روش تحقیق
روش تحقیق مجموعهای از ابزار، قواعد و راههای قابل اطمینان و نظام یافته برای بررسی واقعیتها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات میباشد.
روش مورد استفاده در این تحقیق پیمایشی و میدانی میباشد. در این تحقیق آمار کروکیهای تصادفات در سالهای ۸۸ و ۸۹ جمع آوری شده است. سپس نقشهای از جاده شیراز مرودشت تهیه شد و در آن موقعیت دوربینهای کنترل سرعت متوسط مشخص گردید. سپس با توجه به آمار تصادفات تاثیر به کار گیری این سیستم با بهره گرفتن از آزمونهای آماری بررسی گردیده است.
۳-۳- قلمرو زمانی و مکانی تحقیق
این تحقیق در محدوده مکانی محور شیراز– مرودشت انجام گرفته است. محدودۀ زمانی تحقیق نیز سالهای ۸۸و ۸۹ بوده است.
۳-۴- جامعه آماری
جامعه آماری به مجموعهای گفته میشود که حداقل در یک صفت مشترک باشند که این ویژگی مشترک را صفت مشخصه جامعه آماری می نامند.
جامعه آمار این تحقیق شامل تصادفاتی که سال قبل از نصب دوربین کنترل سرعت و یک سال بعد از آن میباشد که تصادف بررسی گردیده است.
۳-۵- روش و ابزار گردآوری دادهها
برای جمع آوری اطلاعات مربوط به پیشینۀ تحقیق و ادبیات موضوع از کتب و مقالات تخصصی، پایان نامههای دانشجویی، پایگاه های اینترنتی، سایتهای مرجع مجلات علمی و غیره استفاده گردیده است.
۳-۶- وضعیت محور شیراز- مرودشت
از مهمترین محورهای شبکه راه های کشور و استان فارس محور شیراز- مرودشت با روزانه بطور متوسط ۲۸۴۵۷ کاربردر سال ۹۱ از اهمیت ویژهای به لحاظ مسیر ترانزیتی، ترافیک، عبور بار، مسافران و زائران و گردشگران داخلی و خارجی در ابعاد فرهنگی، تاریخی منطقه در محدوده دروازه قرآن تا تخت جمشید برخوردار است. از طرفی قطعه میانی کریدر شمالی به جنوب تا رسیدن به سواحل آزاد دریای عمان و منابع انرژی کشور در استان خوزستان را میسر می سازد. در ابتدای دهه ۵۰ تا دهه ۶۰ بصورت راه اصلی مورد استفاده مردم و در آن زمان از زیر دروازه قرآن تردد صورت میگرفت که تصاویر زیبا و خاطره انگیزی از مسیر خصوصا در حوالی دروازه خوش نمای شیراز در سایت تاریخچه شیراز وجود دارد که بسیار متفاوت با وضعیت مسیر امروزی است. با توجه به افزایش ترافیک و مسایل مورد اشاره بالا در ابتدای دهه ۷۰ موضوع ارتقا راه اصلی به بزرگراه دو باند سه خطه پی ریزی و عملیات اجرایی طی دهه ۷۰-۸۰ به صورت منسجم امروزی در آمد که مدارک فنی اجرایی و اعتباری آن در آرشیو دستگاه مشاوره وزارت راه و ترابری و برنامه و بودجه موجود میباشد. لازم به ذکر است که مختصات ابعادی مسیر در طول ۳۵ کیلومتر از دروازه قرآن تا پل خان در شهرستان مرودشت در عرض دو لاین ۱۲ متری میباشد، در شکل ۳-۱ نقشه مسیر مورد بررسی نشان داده شده است.
شکل ۳-۱: نقشه مسیر محور شیراز- مرودشت
بدنبال جدیت ساخت محور مذکور، عملیات اقماری تکمیلی در دهه ۸۰ شامل سه دستگاه پل غیر همسطح رو گذر به نام پل غیر همسطح رکن آباد در محدوده کیلومتر ۴۰۰+۳، پل اول زرقان در محدوده کیلومتر ۰۰۰+۲۵، پل دوم زرقان در محدوده کیلومتر ۰۰۰+۲۷ اجرا گردید. همچنین در پی دشواری ترددهای عرضی موقعیت شهرکهای اکبرآباد (رکن آباد) و زیباشهر و روستای باجگاه و هچنین پادگانهای چشمه بیدی و احمد ابن موسی(ع) و دانشکدههای کشاورزی نسبت به احداث زیرگذرهای ایمن بصورت باکس دوقلو یا ابنیههای مسیر بنحوی آماده سازی گردید که خطرات کاربران محلی محدودههای اشاره شده را کاهش داده که این پروژههادر فاصله زمانی سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۰ در دست عملیات اجرایی بوده ولی در مورد شهرک رکن آباد متاسفانه بدلیل دشواری مشکلات حریم و عبور تاسیسات آب شرب شهر شیراز و سایر مسایل همچنان بصورت ناقص متوقف مانده است و پلهای هوایی نیز همچنین. میسر راه آهن در حاشیه مسیر شیراز- مرودشت در دامنه کوهستانی به سمت شهر صدرا از آغاز دولت آقایهاشمیرفسنجانی حدود سال ۷۰ تا سال ۸۸ که توسط دولت آقای احمدی نژاد به بهره برداری رسید نیز حائز اهمیت است. از آنتنیهای مهم مسیر کمربندی شمالی شهر شیراز است بطول ۴۵ کیلومتر که بصورت رینگ سه ناحیهای ۴۵ به سمت پل فسا محور شیراز- سروستان تقریبا به اتمام رسیده است. در جهت تکمیل رینگ کامل کمربندی شیراز نیز تقاطع غیر همسطح دیگری به صوت گذرگاه شمال شهر شیراز از طریق جاده شیراز - خرامه به محور شیراز -مرودشت در محدوده کیلومتر ۰۰۰+۲ در دست احداث است که با برطرف شدن موانع اجرایی آن در آینده نه چندان دوری این قسمت نیز کامل خواهد گردید. از دیگر آنتنیهای مهم مسیر اتصال محور شیراز- مرودشت به محور شیراز- سپیدان و آزاد راه شیراز- اصفهان بصورت طرح کمربندی شمال شیراز در دست مطالعه و طی مقدمات اجرا میباشد. در حال حاضر نیز از گردنههای مهم، گردنه باجگاه و گردنه آب باریک در محدوده کیلومتر ۰۰۰+۷ و ۰۰۰+۱۰ میباشد. از تجهیزات ایمن سازی الکترونیکی از نصب تابلو vsl، vms، دوربینهای کنترل سرعت نیز طی سالهای گذشته به بهره برداری رسیده است. در مسایل حریم در کمیسیون تاسیسات جانبی راهها نسبت به صدور مجوز عملیات حفاری(میکروتونل) جهت عبور تاسیسات زیر زمینی خط لوله نفت سروستان و خط گاز اغاز دالان به سمت پالایشگاه شیراز بصورت طولی و عرضی صادر نموده است. . محور شیراز- مرودشت از محورهای مهم و پر تردد میباشد که سفرهای شیراز به اصفهان و تهران و استانهای شمال شیراز و شمال شرقی و غربی از آن عبور می نماید. در جدول۳-۱ آمار تردد هفتگی این محور در نوروز سال ۹۲ نشان داده شده است. در جدول ۳-۲ آمار میانگین تردد روزانه در سال ۸۸ و ۸۹ آورده شده است (آمار تردد و تخلفات محور شیراز مرودشت، ۱۳۸۸و۱۳۸۹)
جدول ۳-۱- آمار تردد هفتگی محور شیراز مرودشت
گزارش آمار هفتگی مرکز مانیتورینگ پلیس راه شیراز- اصفهان
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-08-04] [ 09:51:00 ب.ظ ]
|