روایی عبارت است از توانایی ابزار مورد نظر در اندازه ­گیری صفتی که پرسشنامه برای اندازه ­گیری آن طراحی شده­است و شامل روایی صوری، روایی پیش بینی، روایی محتوا و روایی سازه می­باشد(مومنی، قیومی، ۱۳۸۹). در این تحقیق از دو روش محتوایی و سازه استفاده شده است. در روش محتوایی، کمیت و کیفیت سوالات از نظر خبرگان مورد بررسی قرار گرفت و در روش سازه از تحلیل عاملی کمک گرفته می­ شود(میرزاده، ۱۳۸۸).
پایان نامه - مقاله - پروژه
در این تحقیق و در بخش روایی محتوایی، ابتدا سوالات آمیخته بازاریابی کارآفرینانه از نمونه آزمایشی استخراج شد، سپس سوالات کارآفرینی سازمانی به صورت محقق ساخته طراحی شد. در خاتمه این پرسشنامه به متخصصان این بخش داده و با نظرات این افراد پرسشنامه اصلاح و تکمیل شد. در بخش روایی سازه نیز به کمک تحلیل عاملی روایی پرسشنامه به تایید محقق رسید.
آزمون های مورد استفاده
بعد از تعیین روش­های مناسب برای جمع­آوری داده ­ها، جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده ­ها و آزمون فرضیه ­های تحقیق به کمک نرم افزار SPSS از فنون آماری استباطی زیر استفاده شده است.
آزمون میانگین یک جامعه[۱۲۶]
در این آزمون، فرضیه مطرح شده در مورد میانگین جامعه در سطح خطای مورد بررسی قرار می­گیرد. هدف از این آزمون تعیین تفاوت میانگین یک متغیر کمی با یک عدد مفروض می­باشد(میرزاده، ۱۳۸۸)
آزمون همبستگی[۱۲۷]
تحلیل همیستگی ابزاری آماری برای تعیین نوع و درجه یک متغیر کمی با یک متغیر کمی دیگر است. ضریب همبستگی یکی از معیارهای مورد استفاده در تعیین همبستگی دو متغیر می­باشد. این ضریب بین ۱ تا ۱- است و در صورت عدم وجود رابطه بین دو متعیر برابر صفر می­باشد (مؤمنی، ۱۳۸۹). در این پژوهش از این آزمون برای تعیین روابط بین متغیرهای فرضیات استفاده شده است.
آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف
این آزمون جهت بررسی ادعای مطرح شده در مورد توزیع داده ­های یک متغیر کمی مورد استفاده قرار می­گیرد(میرزاده، ۱۳۸۸).
آزمون فریدمن[۱۲۸]
از آزمون فریدمن برای بررسی یکسان بودن اولویت­ بندی(رتبه ­بندی) تعدادی از متغیرهای وابسته توسط افراد استفاده می­ شود(مومنی، قیومی، ۱۳۸۹). در این تحقیق از آزمون فریدمن برای رتبه ­بندی سؤالات مربوط به هر فرضیه استفاده شده است تا مطابق نظر پاسخ دهندگان مهم­ترین اجزای عناصر آمیخته بازاریابی و ابعاد کارآفرینی سازمانی را رتبه ­بندی کرد.
آزمون مقایسه میانگین دو جامعه[۱۲۹]
اگر فرضیه مطرح شده به مقایسه میانگین دوجامعه بپردازد، برای بررسی صحت و سقم آن باید از آزمون مقایسه میانگین دو جامعه استفاده کرد. برای این آزمون لازم است ابتدا بررسی کنیم آیا واریانس دو جامعه برابرند یا خیر. به عبارت دیگر در آن آزمون، آزمون تساوی واریانس­ها مقدم است(میرزاده، ۱۳۸۸).
تحلیل عاملی[۱۳۰]
برای تحلیل داده ­ها و رسیدن به نتایجی علمی­تر و در عین حال عملیاتی تر، پژوهشگران به دنبال کاهش حجم متغیرها و تشکیل ساختار جدیدی برای آن­ها می باشند. برای این کار از تحلیل عاملی می­توان استفاده کرد. به عبارت دیگر، تحلیل عاملی سعی در شناسایی متغیرهای اساسی یا عامل­ها به منظور تبیین الگوی همبستگی بین متغیرهای مشاهده شده دارد(مومنی، قیومی، ۱۳۸۹)
خلاص فصل
در این فصل به طور کلی به بررسی روش پژوهش پرداخته شد و معلوم گردید که با توجه به پارادایم اثبات گرایی تحقیق، این پژوهش یک پژوهش کمی و از نوع تحقیقات کاربردی و توسعه­ای است. همچنین از لحاظ روش پژوهش، یک تحقیق توصیفی-پیمایشی محسوب می­ شود. جامعه آماری تحقیق، ۱۱۴ شرکت­ کوچک و متوسط شهرک صنعتی فرامان کرمانشاه بوده و نمونه تحقیق به کمک طبقه ­بندی احتمالی بدست آمد. پرسشنامه تحقیق که پایایی­اش ۷۹/۰ بود، از دو بخش اصلی تشکیل شده بود که در بخش اول، سوالات کارآفرینی سازمانی محقق ساخته بود و سوالات آمیخته بازاریابی کارآفرینانه به کمک بررسی آن در یک نمونه اولیه آزمایشی بدست آمد. روایی پرسشنامه نیز از دو طریق حاصل شد. روایی سازه آن به کمک تحلیل عاملی و روایی محتوا نیز با نظر متخصصین بدست آمد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
پژوهشگر پس از آن که روش تحقیق خود را مشخص کرد، با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب، داده ­های مورد نیاز را برای آزمون فرضیه ­های خود جمع­آوری می­ کند. سپس با بهره­ گیری از تکنیک­های مناسب آماری، داده ­های جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل می­نماید. در نهایت به کمک نتایج حاصل از این تجزیه و تحلیل، فرضیه ­ها را مورد آزمون قرار داده و به سوالات تحقیق پاسخ می­دهد(خاکی، ۱۳۸۲).
در این فصل، نخست به تجزیه و تحلیل توصیفی داده ­ها و سپس به تجزیه و تحلیل استنباطی آن­ها پرداخته شده است. در بخش تجزیه و تحلیل استنباطی، ابتدا نرمال بودن داده ­ها بررسی و سپس به فرضیه ­های اصلی و فرعی تحقیق پرداخته و در ادامه به دو سوال تحقیق پاسخ داده شده است. در خاتمه یافته­های جانبی تحقیق نیز ارائه گردیده است.
تجزیه و تحلیل داده ها
بعد از گردآوری داده ­ها از نمونه­ معرف جامعه، نوبت به تحلیل داده ­ها است. در تجزیه و تحلیل داده ­ها، سه هدف دنبال می­ شود: توصیف آماری اولیه از داده ها(آگاهی اولیه نسبت به داده ها)، آزمون برازش داده ­ها و آزمون فرضیه های پژوهش(دانایی فرد و همکاران، ۱۳۸۹).
در تحقیق حاضر، برای توصیف آماریِ داده ­هایِ جمعیت شناختی، از فنون آمار توصیفی، شامل: جداول فراوانی، نمودارهای دایره­ای و برای آزمون فرضیه ­های پژوهش از آزمون­های آماری، شامل: آزمون کلوموگروف-اسمیرنوف(آزمونKS)، آزمون میانگین یک جامعه، ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون مقایسه میانگین دو جامعه و آزمون فریدمن استفاده شده است.
تحلیل­های توصیفی
هدف علم آمار، استنتاج از تعداد زیادی مشاهدات است که از جامعه بدست می­آیند؛ بنابراین اولین سوالی که به ذهن هر پژوهشگری می­رسد این است که آیا می­توان این مجموعه بزرگ از مقادیر را توصیف کرد و چگونه می­توان مشاهدات زیاد جامعه را در یک چارچوب مشخص سازماندهی نمود(آذر، مومنی، ۱۳۸۱).
در تجزیه و تحلیل توصیفی، محقق داده ­های جمعیت شناختی جمع­آوری شده از نمونه آماری را با بهره گرفتن از ابزارهای تجزیه و تحلیل توصیفی مناسب از جمله جداول فراوانی، نمودار دایره­ای بررسی کرده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل به صورت زیر می­باشد:
سن صاحبان کسب و کار
اگرچه سن تقویمی افراد شاخص معتبری برای عملکردهای افراد نمی باشد و اصولا تقسیم بندی­های صورت گرفته بر حسب سن، متفاوت و براساس نیازها و سیاست های خاص می­باشد. در این تحقیق افراد زیر ۴۰ سال، به عنوان صاحبان جوان کسب و کار کوچک و افراد بالای ۴۰ سال سن، به عنوان صاحبان میانسال کسب و کار کوچک تعریف عملیاتی شده است.
جدول ‏۴‑۱- فراوانی سن صاحبان کسب و کار

 

سن صاحبان کسب و کار فراوانی درصد فراوانی
صاحبان جوان کسب و کار کوچک ۳۰ ۴۸%
صاحبان میانسال کسب و کار کوچک ۳۲ ۵۲%
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...